Onderhandelen over je loon: hoe doe je dat?

Persoonlijk

Een extra centje is altijd welkom in de spaarpot van je gezin. Heb je jezelf bij je huidige werkgever bewezen of krijg je een nieuwe jobaanbieding? Dan moet je onderhandelen over je loon. Hier zijn 5 tips om die loonsverhoging te behalen.

Onderhandelen over je loon

1. Doe je huiswerk

Je weet ongetwijfeld wat je eerst verdiende en wat je nu zou willen verdienen, maar is je verwachtingspatroon redelijk? Check vooraf wat het gemiddelde salaris voor je functie is. Heb je al ervaring in een vergelijkbare functie, dan kun je je zeker op dat cijfer baseren.

Google daarom eens naar het salaris van anderen in vergelijkbare functie nadat je de kinderen in bed hebt gelegd. Op die cijfers kun je je onderhandelingen baseren.

2. Laat niet het achterste van je tong zien

Vaak informeert een nieuwe werkgever naar je huidige salaris. Hij of zij wil natuurlijk liever niet meer betalen dan strikt noodzakelijk. Wil je echt het maximum uit je nieuw loon halen, wees hier dan met opzet vaag over.

Bestaat je huidige salaris uit verschillende extralegale voordelen, laat die dan achterwege. Het gaat niet om de extra vergoedingen, maar om je basisloon. Deze onderhandelingstactiek zal uiteindelijk leiden tot een concreet bod. Een werkgever moet je op basis van je persoonlijke kwaliteiten een aanbod doen en niet op basis van je voorgaande salaris.

3. Accepteer nooit het eerste bod

Hoe graag je ook aan de slag wilt in je nieuwe functie, wees niet bereid om direct het eerste bod te accepteren. Een bod is niets meer dan een voorstel om verder te onderhandelen. Accepteer je het eerste bod wel, dan geef je de indruk dat je snel tevreden bent. Overigens is het gebruikelijk om een tegenbod te doen van circa 10% – 20% bovenop het voorstel. Waak er wel voor dat je niet te hoog inzet.

4. Neem de tijd

Heb je een acceptabel bod ontvangen, neem dan de tijd om het voorstel te laten bezinken en alles op een rij te zetten. Ga je akkoord met de vergoeding, maak je kans op een bonus? Is er sprake van pensioensparen of een dertiende maand? Al deze factoren bepalen je financiële toekomst bij je nieuwe werkgever.

5. Je werkgever slaat je tegenbod af. Wat nu?

Het kan voorkomen dat je onderhandelingspartner je tegenbod afwijst en gewoon het originele bod blijft handhaven. In dat geval heb je twee mogelijkheden. Je kunt overwegen je tegenbod te wijzigen of het voorstel van de werkgever alsnog te accepteren. Het kan echter nooit kwaad om te informeren naar de reden voor het voorgestelde salaris. In dat geval komt het aan op de argumenten.

Is jouw ervaring in de aangeboden functie van doorslaggevende betekenis? Rechtvaardigt je toegevoegde waarde je salariseis? Of zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden dusdanig goed dat het salaris de verwachtingen compenseert? Nogmaals: neem de tijd voor je een bod accepteert. Het kan geen kwaad om het aanbod te weigeren en op zoek te gaan naar een werkgever die jouw kwaliteiten wel kan waarderen met een passend salaris.

Lees ook: Deze 5 symptomen geven aan dat het tijd is voor een nieuwe job