Alice
Alice Culinair 28 jan 2020

Ontbijtpizza met havermout en yoghurt

Als je kinderen de mogelijkheid zien om pizza als ontbijt te eten dan grijpen ze die hoogstwaarschijnlijk met hun beide handen. Je hoeft voortaan niet meer ‘nee’ te zeggen op dit voorstel want deze gezonde ontbijtpizza bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt om de dag door te komen.

Dit heb je nodig voor 1 ontbijtpizza

  • 170g havervlokken
  • 70g boekweit
  • 45g zonnebloemzaden
  • 110g amandelboter
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels esdoornsiroop
  • 55g gesmolten kokosnootolie
  • 60ml water

Hoe maak je deze ontbijtpizza?

  1. Doe de haver, boekweit en zaden in de blender en maal tot het geheel kruimelig wordt.
  2. Voeg alle overige ingrediënten buiten het water toe en meng dit onder het kruimeldeeg.
  3. Voeg traag het water toe en mix het geheel tot het een kleverige brei wordt. Het zou gemakkelijk aan je vingers moeten blijven plakken.
  4. Neem een pizza- of taartschotel en druk het deeg plat tegen de bodem om de korst te vormen.
  5. Laat de pizza 10 minuten afkoelen in de diepvriezer.
  6. Werk het tenslotte af met yoghurt naar jouw keuze en je favoriete toppings (denk aan: blauwe bessen, banaan, mango, noten, etc.).

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Ontbijtpizza met havermout en yoghurt
Sluiten