Lena
Lena Body & beauty 3 jan 2020

Op deze manier was je best je haar

We willen allemaal zo dicht mogelijk bij dat ideale kapsel van onze dromen komen: gezond, glanzend én vol. Maar je kan de structuur van je haar jammer genoeg niet veranderen. Wat je wél kan doen is je haar op de juiste manier wassen.

Soort shampoo

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten shampoo. De ene beloofd je nog meer dan de andere. Heb jij vettig en/of ontembaar haar? Kies dan voor één die het beste aansluit bij je haartype. Zij met een normale haardos gaan beter voor een shampoo met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Chemicaliën drogen je haar enkel uit.

Milde shampoo

Kies best ook voor een milde shampoo, dit wil zeggen een shampoo met een lage zuurgraad. Deze pH-waarde van een shampoo ligt meestaal tussen de 3,0 en de 9,0. Een shampoo onder de 5,5 wordt gezien als een milde shampoo.

Anti-roos shampoos en shampoos die je haar beloven lichter te maken hebben vaak een heel erg hoge pH-waarde. Daarom raden we het ook sterk af om één van deze te gebruiken indien dit niet echt nodig is.

Voor het wassen

Vooraleer je je haar gaat wassen ga je best eens met een kam door je haar. Dit zorgt achteraf voor minder knopen en dan moet je het ook niet nat kammen. Dit beschadigt namelijk je haar.

Tijdens het wassen

Heb je kort haar? Spuit dan shampoo in je hand ter grootte van een één euro muntstuk. Heb je langer haar? Dan mag je net ietsje meer. Gebruik altijd zo min mogelijk shampoo. Dit is totaal niet nodig aangezien de shampoo zich vanzelf over je haarlengte uitspreid.

Douche niet met te warm water. Dit is slecht voor je haar én huid. Je water zou best zo’n 38 graden zijn.

Masseer de shampoo goed in je hoofdhuid, maar wrijf niet te hard. Heb je lang haar? Breng dan zeker niet al je haar naar boven op je hoofd, dit is niet nodig en zorgt voor klitten.

Extra hulpmiddeltjes

Gebruik je een conditioner, olie of een masker? Laat dit dan zeker twee minuten inwerken. Breng conditioner ook enkel en alleen aan op de puntjes. Zo niet word je haar veel sneller vettig.

Spoel de shampoo er grondig uit en ga nog eens over je haar met koud water. Dit zorgt voor een gezonde glans en voorkomt pluizig haar.

Drogen

Een héél belangrijke tip: deppen en niet wrijven met de handdoek. Wanneer je haar nat is is dit zeer breekbaar, en hevig wrijven zorgt ervoor dat je je haar beschadigt – én het veroorzaakt knopen.

Gebruik je regelmatig een haardroger? Bad idea. De hoge temperatuur van je haardroger is niet goed voor je haar. Laat je haar los hangen of wikkel het in een oud T-shirt. De stof van een T-shirt ademt veel beter dan een handdoek en is ook milder voor je haar.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Op deze manier was je best je haar
Sluiten