Culinair 27 mei 2019 Surinde

Een Oreo-cheescake om duimen en vingers bij af te likken

Oreo-koekjes zijn de meest verkochte koekjes, geen verrassing als je ziet in hoeveel gerechten je kunt verwerken. Vandaag hebben wij gekozen om ze te verwerken in een cheescake. Je kinderen zullen er geen genoeg van krijgen.

Benodigdheden

  • 2 rollen Oreo
  • 85 gram ongezouten roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 125 gram zure room
  • snufje zout

Voor de topping

  • 80 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 rol Oreo

Oreo cheescake

Oreo-cheescake

  1. Verwarm de oven op 120 °C, leg een velletje bakpapier op de bodem van een springvorm (22-24 cm) en vet de randen in met  boter.
  2. Doe 200 gram Oreo-koekjes in een mixer en maal tot een fijne kruimels. Doe de 85 gram ongezouten roomboter in een steelpan en laat op middelmatig vuur smelten.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de Oreo-kruimels toe, roer goed zodat alle kruimels en de gesmolten boter zijn gemengd.
  4. Doe de kruimelmix in de springvorm en verdeel de mix met de achterkant van een lepel over de bodem. Duw goed aan en zet weg in de koelkast.
  5. Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix tot een romige massa. Voeg de vanille toe en terwijl je mixt voeg je ook langzaam de losgeklopte eieren toe.
  6. Roer even door de zure room om de grote klontjes eruit te halen, voeg de room en het zout toe aan de roomkaas en mix nogmaals. Ga met een spatel de zijkanten van de kom af zodat alles goed gemengd is en je geen klontjes meer hebt.
  7. Wanneer het een luchtig beslag is geworden verkruimel je de overige Oreo boven de kom. Roer ze met een spatel door het beslag.
  8. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en plaats in de voorverwarmde oven. De cheesecake moet 60 minuten bakken.
  9. Daarna zet je de oven uit, maar je laat de cheesecake in de oven afkoelen. Voor het beste resultaat laat je de cheesecake, nadat deze op kamertemperatuur is, een nachtje in de koelkast staan.

Hoe maak je de topping?

  1. Voor de topping mix je de mascarpone zacht. Voeg hier de slagroom en suiker aan toe en klop het op tot een stijve slagroom.
  2. Doe de slagroom in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit de slagroom in een cirkelbeweging op de cheesecake.
  3. Breek de Oreo-koeken voor de topping doormidden en verdeel over de slagroom. Houd de randen een beetje vrij voor het mooiste resultaat.

Et voila, smakelijk!

Lees meer:

Zondag Pamperdag: lang leve deze klassieke chocolate chip cookies

Drie recepten met havermout voor een gezond en lekker ontbijt

Move over verjaardagstaart, wij maken een reuze Ferrero Rocher!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Een Oreo-cheescake om duimen en vingers bij af te likken
Sluiten