Lena
Lena Thuis 26 apr 2019

Deze vier Oscarwinnaars moet je als cultuurliefhebber gezien hebben

Filmavondje vanavond en zin in een hoogstaande film? Check dan zeker eens deze vier films die één, of meerdere, Oscars mee naar huis namen. 

1. ‘Green Book’

‘Green Book’ is een Amerikaanse biografie. De film volgt de Amerikaan/ Italiaan Tony Lip. Tony verliest zijn baan en besluit om de chauffeur te worden van Don Shirley, een zeer getalenteerde pianist. Tony brengt Don van concert naar concert doorheen ‘blank’ Amerika. De twee zijn elkaars absolute tegenpolen maar tijdens de reis worden ze gedwongen om hun verschillen opzij te zetten.

2. ‘Roma’

Roma is een zwart-wit film die zich afspeelt in Mexico in de jaren 70. Een jaar lang volg je een doktersfamilie en hun personeel. Vader Antonio verlaat het gezin en de moeder blijft verslagen achter met hun kleine kinderen. De nanny Cleo begint een grote rol te spelen in hun leven.

3. ‘Free solo’

Alex is een free-solo klimmer. Dit betekent dat hij zonder enige steun of beveiliging klimt. Elke fout kan hem zijn leven kosten. De film volgt Alex die zich voorbereidt op het free-solo klimmen van El Capitan, een 900 meter hoge bergwand in Yosemite National Park. De voorbereidingen zijn zwaar, zowel mentaal als fysiek.

4. ‘Period. End of sentence’

Een korte documentaire over vrouwen in India. Menstruatie is hier tot op de dag van vandaag nog steeds een stigma. De Indische vrouwen leiden een stille revolutie en vechten voor financiële onafhankelijkheid.

Nog inspiratie opdoen? 

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Deze vier Oscarwinnaars moet je als cultuurliefhebber gezien hebben
Sluiten