Deze 5 dingen zeg je het best niet tegen ouders met één kind

Kids

“Wanneer komt de tweede?” De eerste baby is nog niet uit de luiers of er wordt al naar een tweede gevraagd. Het is een onschuldige opmerking, maar wat als ouders besluiten om maar één kind te hebben? Deze 5 dingen kun je beter niet tegen één-kind-ouders zeggen.

1. “Wacht maar, je verandert nog wel van gedachten”

Niets in het leven is zeker, en ja, er zijn veel voorbeelden van ouders die uiteindelijk toch besloten voor een tweede te gaan. Maar dit is hoe de moeder zich nu voelt en dat er mensen zijn die van gedachten veranderen, betekent niet dat deze moeder zich zal bedenken.

2. “Vind je het niet zielig?”

Dit is een pijnlijke opmerking voor veel moeders. Er is geen garantie dat haar kind gelukkiger zal zijn als die een broer of zus krijgt. En daarnaast zijn er nog familie, vrienden, en alles daar tussenin, waar het kind heerlijk van kan genieten en een goede relatie mee kan opbouwen.

3. “Wie helpt met de verzorging als jullie oud worden?”

Je speciaal voortplanten om meer hulp te krijgen als je ouder bent, is dat niet wat vergezocht? De moeder van een enig kind wil niet dat haar kind zich belast voelt om voor haar te zorgen, maar dat is geen reden om nog een kind te krijgen.

4. “Goed, je ziet wel wanneer je een tweede kind neemt, toch?”

Er zijn twee dingen heel fout in deze opmerking. Ten eerste gaat men er vanuit dat er überhaupt een tweede komt, dat is een aanname die je niet zomaar kunt maken. Daarnaast gaan ze er vanuit dat het mogelijk is. Misschien is een tweede helemaal niet mogelijk.

5. “Nu alleen nog een jongetje (of meisje)”

Je hoeft niet zowel een jongen of een meisje te hebben. Wat kun je niet doen met een meisje wat je wel met een jongen kunt doen? Of andersom?

Dus zoals je hoort, er is niets mis met één kind hebben. Het heeft zelfs heel wat voordelen!

Enig kind? Dan herken je deze 15 voordelen ongetwijfeld

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!