Jill
Jill Kids 19 jan 2018

Ouderschap door de ogen van Twitter

Ondanks alle goed raad vooraf ken je de betekenis van het ouderschap pas als je zelf moeder bent. Maar neem een kijkje op Twitter en je krijgt al een aardig beeld. Herkenbaar, moeders?

1. Moe zijn

Famme legde al uit waarom moeders altijd zo moe zijn. Zelfs als je kinderen doorslapen. Ook de twitterende moeders en vaders zijn moe. Lees maar even mee.

2. Chaos, chaos, chaos

Als je moe bent, gaat alles wat trager. Zo ook je brein. Vaak met chaos tot gevolg.

3. Miscommunicaties

Soms zijn kinderen onbegrijpbaar. Je doet je best om al je liefde en aandacht te geven. Koop je het favoriete vieruurtje van je lieverd? Lust-ie niet meer. Die schoenen die hij per se wou hebben? Neen, die zijn niet cool meer. On-door-grondelijk zijn ze.

4. Hard werk

Kinderen betekenen meer werk. Het huis wordt sneller vuil (maar echt véél sneller), je moet iedereen van propere kleren voorzien en tussendoor smeekt ieder kind om je onverdeelde aandacht. Kunnen zij dan geen handjes uit de mouwen steken? Neen. Toekijken is veel leuker.

5. Wat groeien ze snel

Hoe groter ze worden, hoe makkelijker het wordt voor jou. Dat is toch wat beweerd wordt. In die bewering zit misschien wel een kern van waarheid (opluchting!), maar de eerste jaren reken je daar maar beter niet op. Leren ze kruipen? Joepie, ze raken zelf tot bij hun favoriete knuffel! Maar: nu raken ze ook tot bij het stopcontact. En tot bij de kamerplanten. Begin er al maar achteraan te hollen.

Herkenbaar? Bezoek zeker deze Twitteraccounts eens voor meer onverbloemde waarheden: @MyMomologue, @R_A_Dadass, @mom_needsalife, @ValeeGrrl, @SparkyROAR, @PaigeKellerman, @Lhlodder, @ParentNormal en @mommy_cusses.

Reageer op artikel:
Ouderschap door de ogen van Twitter
Sluiten