Jill
Jill Thuis 7 feb 2018

Ouderschapsverlof in Zweden vs. ouderschapsverlof in België

Spaarzaam omgaan met je ouderschapsverlofdagen is bij ons in België de boodschap. Het ouderschapsverlof in Zweden is heel anders geregeld.

Ouderschapsverlof in Zweden

In België krijgt iedere ouder apart vier maanden ouderschapsverlof (op te nemen voor je kind twaalf jaar oud is). In Zweden krijgen mama en papa samen 480 dagen (op te nemen voor hun kind acht jaar oud is). Ja, dat lees je goed: dat zijn maar liefst zestien maanden!

Beeld je in wat je met die extra dagen kan doen! Je hoeft ze niet op te sparen voor de momenten waarop  je zoon de griep heeft of je dochter naar de oogarts moet. Met andere woorden: die extra dagen zijn momenten van qualitytime met je gezin.

Van die zestien maanden zijn er trouwens drie maanden exclusief voor mama en drie maanden exclusief voor papa gereserveerd. Neemt papa al zijn dagen niet op? Dan gaan die verloren, want mama mag die niet overnemen.

De overige tien maanden verdelen de ouders zelf. Op die manier heeft papa even veel kans om tijd door te brengen met zoon- of dochterlief, zodat ook hun band sterker wordt. Ideaal, toch?

ouderschapsverlof in Zweden vs. ouderschapsverlof in België

Flexibel ouderschapsverlof

Niet alleen krijgen de Zweden meer dagen om met hun kroost door te brengen, ook is hun systeem om die dagen op te nemen veel flexibeler. In België kunnen ouders de dagen apart opnemen of kiezen voor een herwerkt werkschema:

  • vier maanden helemaal niet werken,
  • acht maanden halftijds werken,
  • twintig maanden 4/5 werken.

Geen slecht begin, zou je denken. Maar het Zweedse systeem is zelfs nóg flexibeler: je kan per dag, per halve dag en zelfs per paar uur je ouderschapsverlof opnemen. Moet je kind naar de orthodont? Dan neem je gewoon een paar uur verlof in plaats van een hele dag.

Vergoeding van ouderschapsverlof in Zweden

In België krijg je een vergoeding, maar echt hoog is die niet. Ga je vier maanden niet werken, dan krijg je 800 tot 1130 euro per maand. Kies je voor halftijds werk, dan krijg je 400 tot 700 euro. Werk je 4/5, dan ligt de vergoeding tussen de 140 en 280 euro (let op: dit zijn afgeronde cijfers).

In Zweden word je vergoed op basis van je laatste inkomen. Je krijgt zo’n 80% van je normale loon met een maximum van 100 euro per dag (935 Zweedse kronen) en een minimum van 20 euro per dag (180 Zweedse kronen).

Dat kleinere verschil tussen je normale loon en je vergoeding maakt de drempel om verlof op te nemen een stuk lager.

Ouderschapsverlof in Zweden vs. ouderschapsverlof in België

Gelijkheid voor latte pappas

Bovendien werkt het Zweedse systeem met een gelijkheidsbonus. Als de ouders de verlofdagen min of meer netjes verdelen, krijgen ze per persoon per dag 5 euro extra (50 Zweedse kronen). Op die manier stimuleren ze vaders om ook tijd vrij te maken voor hun kind en kunnen ze als echte ‘latte pappas‘ met hun kroost in het park wandelen met een take-awaykoffie in de hand.

Lees ook: Waarom kinderen altijd om mama roepen (en niet om papa)

Reageer op artikel:
Ouderschapsverlof in Zweden vs. ouderschapsverlof in België
Sluiten