Culinair 13 apr 2019 Jill

Overvloed aan paaseitjes? Maak dan deze paascake … met paaseitjes!

Elk jaar ontstaat hetzelfde probleem rond de tijd van Pasen: je krijgt overal paaseitjes en op termijn puilt je paasmandje ervan uit. Maar wat doe je met al die eitjes? Wel, maak er eens een paascake van!

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 5 eieren
  • 250 gram boter
  • 125 gram pure chocolade (of pure paaseitjes)
  • Bloemsuiker als afwerking
  • Paaseitjes als afwerking

Zo maak je paascake met paaseitjes

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de tulbandvorm en bestuif hem met bloem.
  2. Smelt de boter en zet opzij. Smelt de pure chocolade(-eitjes).
  3. Meng in een grote kom de suiker met de zelfrijzende bloem, de eieren en de boter.
  4. Doe de helft van het beslag in de tulbandvorm en voeg de gesmolten chocolade bij de andere helft beslag. Schep die vervolgens ook in de bakvorm. Meng met een satéprikker de twee beslagen door elkaar.
  5. Bak de cake 65 tot 70 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake nog 5 minuten afkoelen in de tulbandvorm. Doe de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  6. Zet de paascake op een bord en vul het holle midden met paaseitjes. Werk af met bloemsuiker.

Heb je ook deze pannenkoekentaart voor op de paastafel al eens geprobeerd?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Overvloed aan paaseitjes? Maak dan deze paascake … met paaseitjes!
Sluiten