Jill
Jill Culinair 3 dec 2019

Het ultieme Sinterklaas-dessert: panna cotta van chocolade, speculaas en mandarijn

Zijn jouw kindjes dit jaar braaf geweest? Dan staat hen vast een fantastisch Sinterklaasfeest te wachten. Ons zusje Culy weet hoe je al dat lekkers kunt omtoveren tot één groot dessert: een panna cotta van chocolade en speculaas en met mandarijn! 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 ml chocolademelk
  • 300 ml room
  • 4 blaadjes gelatine
  • Sap van 1 mandarijn (een beetje vruchtvlees bij het sap kan geen kwaad)
  • 25 gram speculaas, fijngestampt (bv. in een zakje en met een deegrol)
  • 50 gram speculaas, grof gestampt (ter garnituur)
  • 1 of 2 mandarijnen, in partjes (ter garnituur)

Panna cotta van chocolade met speculaas en mandarijn

1. Doe het sap van de mandarijn, de chocolademelk en de room in een pot een warm op. Zet het vuur niet te hoog: het mengsel mag niet koken. Na 10 minuten op zacht vuur haal je de pan van het vuur.

2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp ze daarna uit en voeg ze al roerend door het mandarijn-roommengsel. Voeg ook de fijngestampte speculaas toe. Roer tot alles goed opgelost is.

3. Schenk je mengsel in kleine potjes of glaasjes. Laat afkoelen en plaats ze daarna minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

4. Strooi nog wat grof gestampte speculaas over je panna cotta van chocolade en leg er enkele partjes mandarijn op als afwerking. Smakelijk!

Meer lekkers van de Sint?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Het ultieme Sinterklaas-dessert: panna cotta van chocolade, speculaas en mandarijn
Sluiten