Thuis 29 dec 2018 Jill

De nieuwe functie van Google Chrome doet erg denken aan het legendarische Paint

Kleine picasso in huis? Dan heb je je vast al eens boos moeten maken omdat je kind aan zijn of haar tiende blanco papier op een uur tijd begint. Dankzij de nieuwe functie van Google Chrome kun je tekenen in je browser.

Google Canvas: tekenenen in je browser

Herinner jij je nog de mooie tekeningen die je zelf als kind maakte in Paint? Nu kun je via canvas.apps.chrome een gelijkaardig canvas openen. De teken-app laat je toe om binnen je browser tekeningen te maken. Verwacht geen uitgebreid tekenprogramma, want de app is heel simpel. Maar daardoor tegelijkertijd erg toegankelijk en makkelijk om mee te beginnen. Hoewel onze tekeningen dat wat tegenspreken, maar geloof ons vrij: dat ligt aan ons gebrek aan tekentalent en niet aan de app.

tekenen in Google Chrome

Je kunt kiezen tussen vier pennen en kwasten en je hebt een gum tot je beschikking. Kies een kleur en pen uit en begin met tekenen. Een foutje getekend? Dan kun je heel simpel bovenaan op vorige klikken. En nog eens. En nog eens.

Je kunt ook een afbeelding van je computer importeren en daar overheen tekenen of verven. Zo kan je kleine kunstenaar mama een snor geven en papa een roze tutu aantrekken.

tekenen in Google Chrome

Kunstwerk af? Dan kun je het eindresultaat exporteren. Nog niet tevreden? Dan kun je later altijd verder kliederen aangezien de tekening gewoon wordt opgeslagen.

Reageer op artikel:
De nieuwe functie van Google Chrome doet erg denken aan het legendarische Paint
Sluiten