Jill
Jill Body & beauty 7 jan 2020

Met deze paskamer-struggles is shoppen echt de hel

Hoe euforisch je ook wordt wanneer je het perfecte kleedje tegenkomt aan een doenbare prijs, shoppen zelf is vaak zwaar. Zeker als het solden zijn en je over de koppen loopt. Dan hebben we het nog niet over de paskamer-struggles gehad.

1. Pashokjes zo groot als meterkasten

Er past amper een bezem in, maar jij moet je er wel in zien om te kleden. Soms verlaat je dit soort pashokjes zonder nieuwe kleding maar mét nieuwe blauwe plekken op je elleboog.

2. Je mag maar drie items meenemen

Daar sta je dan, met zeventien stuks, waaronder datzelfde T-shirt in twee maten en drie kleuren. En als dan vervolgens weer eens de verkeerde maat op het label staat, kun je helemaal opnieuw beginnen (of moet je op je sokken de hele winkel door rennen).

3. Je mag niet samen met je vriendin in de paskamer

Kijk, tot op zekere hoogte begrijpen we waarom, maar dit kan best wel irritant zijn wanneer de rij ellenlang is en jullie je dus eigenlijk opofferen door samen te gaan. Maar nee, dat mag dus niet.

Gevolg? Je moet naar je vriendin gillen dat je die broek aanhebt om te vragen wat ze ervan vindt. Dan moet zij in de verte kunnen zien hoe die broek je staat, want je handtas wil je natuurlijk niet alleen laten.

4. Alle medewerkers zijn verdwenen

Waar zijn ze als je ze nodig hebt? Willen ze überhaupt wel dingen verkopen?

5. Je wilt een topje passen maar hebt een jurk aan

Dit gebeurt vooral tijdens een spontane shopsessie, want dan heb je niet nagedacht over een handige outfit. Dan sta je daar in je blote kont met dat topje aan en moet je je maar inbeelden hoe het eruitziet met een broek onder. Helemaal de hel als je tussendoor een andere maat wilt gaan halen en je je weer helemaal moet omkleden.

6. Je wilt een broek passen maar hebt veterschoenen aan

Weer aan en uit, aan en uit. Volgende keer toch even ander schoeisel aantrekken.

7. De medewerker zegt dat iets je geweldig staat, maar jij niet zeker weet of het een verkooptruc is

Was dat complimentje oprecht of wil ze gewoon dat je die dure jurk koopt en zie je er helemaal niet top uit in die kleur? Altijd die twijfel. (Wijze les: bij twijfel, nooit doen.)

8. Vreselijke belichting

Het verschilt per paskamer, maar van sommige paskamers word je gewoon heel erg depri. Vooral paskamers waar de belichting elke bobbel en plooi laat zien, doen weinig goeds voor je zelfbeeld.

Dan heb je ook nog de belichting die je er beter doet uitzien. Tot je die nieuwe blouse thuis voor de spiegel aanhebt en je beseft dat het een miskoop was.

9. Pashokjes zonder airco

Je staat plakkerige kleding te passen die andere plakkerige mensen ook al hebben gepast. Niet alleen oncomfortabel, maar ook nog eens vreselijk vies.

10. Pashokjes zonder krukjes of voldoende hangers

Lekker je kleding op de vloer leggen, zo handig!

Lees ook: Fashiongoeroe of niet: deze kledingstukken moet je als vrouw ooit gehad hebben

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Met deze paskamer-struggles is shoppen echt de hel
Sluiten