Jill
Jill Culinair 8 mei 2019

Niet rood, niet groen, wel pasta met witte pesto

Eh wadde? Wítte pesto? Je leest het goed! Deze witte pesto is minstens zo lekker als ‘normale’ pesto met basilicum. Het is een combinatie van geroosterde noten, romige ricotta en zoute Parmezaanse kaas. Met look en verse oregano voor een extra kick. Kan niet slecht zijn, toch?

Je hebt geen keukenrobot, blender of vijzel nodig om de witte pesto te maken. Je bereidt ‘m in dezelfde schaal als waar je de pasta in serveert. Weinig afwas? Yes please.

Ingrediënten

  • 75 gram walnoten
  • 115 gram ricotta
  • Zeste van 1 citroen
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 60 ml extra-vergine olijfolie
  • 2 koffielepels oregano, gehakt
  • 125 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra
  • 350 gram pasta (wij kozen voor fettuccine)
  • Peper en zout

Zo maak je pasta met witte pesto

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Rooster de walnoten op een met bakpapier beklede bakplaat gedurende 6 tot 8 minuten. Schep ze tussendoor een keer om. Laat afkoelen en hak ze fijn.
  3. Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Mix de walnoten, ricotta, zeste van de citroen, look, oregano en de Parmezaanse kaas in een grote schaal. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe en meng goed. Kruid met peper en zout naar smaak. Schep een kopje van het pastawater door de witte pesto.
  5. Giet de fettuccine af en meng direct door de pesto. Serveer met extra Parmezaanse kaas.
pasta met witte pesto

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Niet rood, niet groen, wel pasta met witte pesto
Sluiten