Makkelijke pastaschotel uit de oven met tomatensaus en kaas

Culinair

Deze pastaschotel met tomatensaus en kaas staat in geen tijd op tafel. Wel zo makkelijk voor een doordeweekse dag.

Tip: als je van wat meer saus houdt, kun je de ingrediënten voor de saus het beste verdubbelen. Zin in wat vlees? Dan kun je 500 gram gehakt rul bakken en aan je pastaschotel uit de oven toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 350 gram fusilli of andere korte pasta
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • Paar blaadjes basilicum, fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bolletje mozzarella, in stukjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Pastaschotel uit de oven met tomatensaus en kaas

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pot en doe de tomaten en de oregano erbij. Breng aan de kook en draai het vuur lager. Laat ze een kwartier pruttelen tot de saus is ingedikt. Roer de basilicum door de saus en kruid af met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de fusilli in een grote pot met ruim water en zout beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.
  4. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe de pasta in de schaal. Als je er gehakt bij wilt eten meng je die nu onder de pasta.
  5. Giet er de saus over en strooi er de Parmezaanse kaas over. Roer goed door.
  6. Verdeel de mozzarella over de pasta en druppel wat olijfolie over het gerecht.
  7. Zet 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.