Jill
Jill Culinair 7 aug 2018

De perfecte watermeloen kiezen? Dat is helemaal niet moeilijk

Watermeloen is een gezonde snack die bij veel kinderen een lach op het gezicht tovert. Misschien ben je zelf ook wel fan van het rode vruchtvlees. Tenminste als je de perfecte watermeloen in de supermarkt kiest. Hier zijn de tips van ons zusje Culy.

De perfecte watermeloen kiezen

De perfecte sappige en zoete watermeloen kiezen is een ware kunst. Gebruik onderstaande tips en scoor zo altijd de perfecte picknickwaardige watermeloen.

1. Vergelijk verschillende watermeloenen met elkaar. Hoe zwaarder de meloen, hoe sappiger het vruchtvlees zal zijn.

2. Zoek de gele vlek op de watermeloen. Dit is de plek waar hij op de grond lag. Is deze vlek wit, kies dan een andere vrucht en ga opzoek naar de golden one, de watermeloen met een geel-oranje vlek.

3. Klop even op de watermeloen. Een rijpe meloen klinkt diep en hol. Een over- of onrijpe watermeloen zal eerder dof klinken.

4. Wist je dat er een verschil is tussen vrouwelijke en mannelijke watermeloenen? De vrouwtjes zijn ronder en bolvormig. De mannelijke watermeloenen zijn langwerpig. Hou je van een zoete vrucht, kies dan voor de ronde vrouwelijke watermeloenen. De langwerpige mannelijke watermeloenen zijn eerder sappig.

5. Als laatste kan je kijken naar het steeltje van de watermeloen. Is het steeltje groen, dan is de watermeloen te vroeg geoogst. Met een bruin steeltje weet je zeker dat je een rijpe vrucht in handen hebt.

Yay, je bent er al in geslaagd de perfecte watermeloen te kopen! Nu nog snel in perfecte stukken snijden.

Reageer op artikel:
De perfecte watermeloen kiezen? Dat is helemaal niet moeilijk
Sluiten