Jill
Jill Relatie 31 jan 2018

10 pietluttigheden waarover koppels kibbelen

Eindelijk zit je op je gemak (pun intended) in het kleinste kamertje van het huis. Heb je net de energie bij elkaar geraapt om die deur weer te openen, is het wc-rolletje op *zucht*. Thanks, husband. Andere pietluttigheden waarover koppels kibbelen? Dat zijn deze.

1. Wat/waar/wanneer jullie gaan eten

Je eet elke dag en daarom moet je ook elke dag beslissen wat, waar en wanneer je eet. En dat zijn geen makkelijk keuzes.

“Wat wil jij eten vanavond?”
“Maakt me niet uit. Kies jij maar.”
“Wok?”
“Nee, daar heb ik geen zin in.”
“Frietjes?”
“Die hebben we zaterdag al gegeten. Ik wil niet dik worden hé.”

Indecisive Keeping Up With The Kardashians GIF - Find & Share on GIPHY

2. Restjes

Je bent een hele dag uit werken geweest. Een hele dag lang heb je verlangend gedroomd van dat laatste puddinkje in de ijskast. Eindelijk thuis heeft manlief het al met veel liefde verorberd. Just why?

Leftovers GIF - Find & Share on GIPHY

3. Series kijken zonder jou

Niets zo gezellig als samen een serie kijken. Maar als ouders heb je zelden de tijd om te bingewatchen. Gelukkig wachten jullie op elkaar om de volgende aflevering te kijken. Toch? Oh nee, hoor. Netflix verraadt je wederhelft, want het toont dat de aflevering al bekeken werd. “Die aflevering hadden we toch nog niet gezien, schat? Schaa-haaat?”

Sarah Solemani Traitor GIF by BBC - Find & Share on GIPHY

4. Wie de beste chauffeur is

Eigenlijk is heel het thema ‘auto’ geschikt voor ruzietjes. Wie is de beste chauffeur? Wie kent de snelste route? Afslaan naar links of rechts? Wie is dj van dienst?

Driving Phoebe Buffay GIF - Find & Share on GIPHY

5. De temperatuur in huis

Hij heeft het steeds te warm. Jij hebt het altijd te koud. Stiekem zet je de thermostaat hoger of lager. Of niet stiekem.

Frozen Z Nation GIF by SYFY - Find & Share on GIPHY

6. Vuilnis buitenzetten

Heb je je man zo ver gekregen dat hij het vuilnis buiten zet? Proficiat. Maar de echte kunst zit ‘m in het aanleren van de volgende stap: een nieuwe vuilniszak steken. Is ook dat gelukt? Dan moet je wel een professionele mannenfluisteraar zijn.

Garbage Bin GIF - Find & Share on GIPHY

7. Wie de zwaarste dag/nacht/week heeft gehad

Wie van jullie de zwaarste dag had (lees: wie het meeste recht heeft op een massage van de ander)? Dat is iedere avond opnieuw een punt van discussie.

8. Van wie de hond/kat het meest houdt

Cat Man GIF - Find & Share on GIPHY

9. Wiens beurt het is om …

… de pamper te checken, de hond uit te laten, de was op te hangen, de afwas te doen … En daarbij ook: wie het meest doet in het huishouden. Duh, dat ben jij natuurlijk.

Hack My Life Kevin GIF by truTV - Find & Share on GIPHY

10. Wiens schuld het is als jullie weer ergens te laat aankomen

Vrouwen staan te lang voor de spiegel? Misschien zit daar een kern van waarheid in, maar dat betekent niet dat je daardoor altijd te laat komt op een afspraak. Als puntje bij paaltje komt, ben jij als eerste klaar en moet je wachten tot manlief zijn schoenen aan heeft, zijn jas heeft genomen, zijn portefeuille bij heeft …

People GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook: Catana tekent stiekem illustraties over haar relatie

Reageer op artikel:
10 pietluttigheden waarover koppels kibbelen
Sluiten