Jill
Jill Uit 27 jun 2019

Waarom Pippi Langkous na al die jaren nog steeds fantastisch is

Pippi Langkous haalde voor het eerste gekke streken uit in de jaren ’40 van vorige eeuw en zette daarmee heel Zweden op haar kop. Hoewel het geesteskind van Astrid Lindgren werd bestempeld als luidruchtig en onbeleefd, blijft Pippi in onze ogen nog steeds fantastisch.

Natuur

Droom jij ook nog steeds weg als je denkt aan die prachtige zomerdagen die Pippi met Tommy en Annika spendeerde? Lekker languit in het gras liggen, enkele mooie shots van lieve diertjes, bomen die wiegen in een zomerbriesje, helblauwe lucht, een kabbelend beekje, …

Doei rollenpatroon

Pippi Langkous is niet je standaard meisje. Ze is stoer, niet extreem beleefd en heel ondeugend. Eigenschappen die stereotiep eerder met jongens geassocieerd worden. Maar op het einde van de rit blijkt Pippi een klein hartje te hebben, ze is steeds positief en ziet overal wel iets goeds, grappigs of moois in. Daarmee is ze de perfecte balans tussen ongehoorzaam en lief, verantwoordelijk en avontuurlijk, stoer en zacht.

Geluk

Oké, er waren hier en daar weleens wat vechtpartijen met dieven of jongens uit het dorp, maar voor de rest van de tijd was Pippi Langkous heel vredig. Er waren geen dramatische gebeurtenissen of grote gevaren. De activiteiten van Pippi, Tommy en Annika waren vaak veel rustiger en als er toch eens iets triest gebeurde was er altijd wel ergens positiviteit te vinden. Dat toont nog maar eens dat de bijzondere dingen in het leven juist de kleine momenten zijn.

Bron hoofdbeeld: boekenkaft ‘Pippi Langkous: alle verhalen’

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Waarom Pippi Langkous na al die jaren nog steeds fantastisch is
Sluiten