Volgens deze voedingsexpert is een pizzaontbijt gezonder dan granola

Body & beauty

Misschien begin je je dag net als veel mensen met een grote kom granola. Je denkt dat dit gezond is, maar daar zijn de meningen verdeeld over. Volgens een voedingsdeskundige is een pizzaontbijt juist gezonder dan granola.

Pizzaontbijt

Chelsey Amer is een Amerikaanse voedingsdeskundige en startte een onderzoek. Ze bekeek het aantal calorieën in granola en in een stuk pizza. En wat bleek? De hoeveelheid calorieën komt overeen; er zit vrijwel geen verschil in. Bovendien heeft het stuk pizza meer voedingsvoordelen.

Je kijkt misschien van dit nieuws op, maar het verschil in hoeveelheid calorieën is echt praktisch nihil. Granola eet je met wat yoghurt of melk en na twee uur hoor je je maag vaak al opnieuw knorren. Bij een stuk pizza is dit minder snel het geval, want je voelt je de hele ochtend vol en verzadigd. Dit komt doordat er meer proteïne in zit en daar kun je langer mee verder in vergelijking met suikers.

Ontbijtkeuzes

Uiteraard is een stuk pizza niet het meest verantwoorde ontbijt ooit, maar al die granola’s zijn dit ook zeker niet. Er zit vaak enorm meer suiker in dan je zou verwachten en de consument wordt behoorlijk misleid door verpakkingen die het product als iets gezonds naar voren schuiven.

Pizza bevat weliswaar meer vet, maar tegelijkertijd wel minder suiker in vergelijking met granola. Door die zoetigheid ervaar je een sugarrush (de behoefte aan meer suiker). Denk daarom twee keer na voordat je een ‘gezonde’ granola in de supermarkt uitkiest.

Meer weten?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!