Lissa
Lissa Thuis 4 apr 2019

Met deze handige tips hou je je planten langer in leven

Merk je dat je planten het altijd sneller begeven dan gepland? ‘Wat doe ik toch verkeerd?’, horen we je al denken. Daarom geven wij je enkele tips waarmee je je planten langer in leven kunt houden.

1. Zorg voor het juiste licht

Het is enorm belangrijk om het juiste soort licht te geven aan je plant. De richting waarin je plant staat ten opzichte van het raam is heel belangrijk. Wanneer je keukenraam naar het Westen is gericht en de zon in de namiddag naar binnen schijnt, zet je best cactussen of vetplantjes op de vensterbank. Varens zet je daar best niet.

planten langer in leven - licht

2. Neem dezelfde soort plant

Planten die dezelfde soort zorg vragen, maken je het extra gemakkelijk qua onderhoud. Zo heb je slechts één schema nodig en kan je je niet vergissen door de ene plant te behandelen als de andere.

3. Alles begint bij zelfkennis

Ken jezelf en weet welk soort plantbeheerder jij bent. Wanneer je bijna nooit thuis bent, neem je best geen planten in huis die veel verzorging nodig hebben. Planten zoals vrouwentongen of kamerpalmen vragen weinig aandacht en zijn dus wel geschikt.

plant langer in leven - zelfkennis

4. Maak een schema

Soms is het moeilijk om je te herinneren wanneer je je planten het laatst water hebt gegeven. Daarom kan het handig zijn om een alarm te zetten in je telefoon of op de kalender zodat je op schema blijft.

5. Geef je planten namen

Net zoals je je huisdier een naam geeft, benoem je je planten ook best. Ze zijn nu een deel van je thuis en zodra je ze een naam geeft, ben je geneigd om er beter zorg voor te dragen.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Kitchn

Reageer op artikel:
Met deze handige tips hou je je planten langer in leven
Sluiten