Jill
Jill Body & beauty 6 apr 2019

Deze plussize-modellen zijn de definitie van body positivity

Wij vonden dat het hoog tijd was om nog eens duidelijk te maken wat body positivity precies is. Deze plussize-modellen bewijzen dat elk lichaam even mooi is, met of zonder vetrolletjes, vlekjes of cellulitis.

plus size modellen body positivity

1. Ashley Graham

Ashley Graham is het eerste plussize-model dat er in slaagde om op de cover van het bekende Amerikaanse sporttijdschrift ‘Sports Illustrated’ te verschijnen. Ze deed dit zo goed dat ze meteen nog drie covers te pakken had, en werkte vervolgens ook samen met grote namen als Vogue, British Vogue en Cosmopolitan.

Deze Amerikaanse schone blijft de manier waarop er naar het lichaam van de vrouw wordt gekeken verbeteren. Daarnaast zet ze zich ook in als body image activist en organiseert ze evenementen die volledig in het teken staan van body positivity.

View this post on Instagram

So excited to see all of you rocking my new Denim Collection for @Marina.Rinaldi out now! Link in bio ? What’s your favorite look??

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

2. Jessica Leahy

Dit Australische supermodel maakte haar debuut tijdens de New York Fashion Week. In tegenstelling tot andere meisjes heeft Jessica er nooit van gedroomd om het in de modewereld te maken. Ze vindt dat er meer gepraat moet worden over lichaamstypes en body positivity.

Haar doel is om vrouwen zich comfortabel in hun vel te laten voelen en duidelijk maken dat ze zich niet moeten excuseren voor hun lichaam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jëssica vandër lëahy (@jessicavanderleahy) on

3. Precious Victoria Lee

Precious’ verhaal is al even bijzonder als haar naam, want haar figuur en haar etniciteit worden niet beschouwd als mainstream. Voor Precious draait het allemaal rond het breken van die barrières en dat lijkt aardig te lukken. Zo volgde ze Ashley Graham op en verscheen ze ook op de cover van ‘Sports Illustrated’.

Precious doet met haar lichaam wat zij wil, en terecht. Zo heeft ze een paar jaar geleden haar haar kort geknipt terwijl haar agents tegen waren. Ze roeit stevig tegen de stroom in, maar om de juiste redenen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by P R E C I O U S (@preciousleexoxo) on

4. Chloe Marshall

In 2008 won dit Engels supermodel de titel van Miss Surrey en was ze ook het eerste plussize-model dat het tot in de finale van Miss England heeft geschopt. Dit opende deuren voor haar modellencarrière en gaf meer kracht aan haar boodschap: je moet niet dun en lang zijn om als mooi beschouwd te worden.

Later verhuisde Chloe naar New York, waar ze heeft samengewerkt met Project Runway, Macy’s en Torrid.

View this post on Instagram

Oh hey there Monday ?

A post shared by CHLOE MARSHALL (@chloemarshall01) on

Schandalig: Barbara Palvin is het nieuwe ‘plus-size’ model voor Victoria’s Secret

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Deze plussize-modellen zijn de definitie van body positivity
Sluiten