Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 19 okt 2018

Pompoensoep met verstopte pompoen

Heb jij een lastige eter in huis? En gaan vooral de groenten er moeilijk in? Maak dan deze pompoensoep met verstopte pompoen. De kleur is zo mooi oranje en de soep zo lekker zoet dat ze er van zullen smullen.

Je ‘verstopt’ de pompoen door de soep mooi glad te mixen zodat er een mooie oranje soep ontstaat. Ideaal voor lastige eters. Deze truc werkt trouwens ook met courgette, bloemkool en andere groenten waar je soep van kan maken.

Dit heb je nodig

  • 1 flespompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 salieblaadjes
  • Paar takjes tijm
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zeezout en gemalen peper

Zo maak je pompoensoep met verstopte pompoen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in niet te grote, grove stukken.
  3. Pel en plet de teentjes look.
  4. Leg de pompoen, knoflook, salieblaadjes en de takjes tijm op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  6. Hussel alles door elkaar en verdeel gelijkmatig over de bakplaat.
  7. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak het pompoenmengsel 30 minuten of tot de pompoen zacht is.
  8. Breng ondertussen de groentebouillon aan de kook.
  9. Als de pompoen zacht is, verwijder je de takjes tijm en voeg je de rest toe aan de bouillon.
  10. Pureer alles met een staafmixer tot een soep.
  11. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Reageer op artikel:
Pompoensoep met verstopte pompoen
Sluiten