Paulien
Paulien Persoonlijk 29 mei 2019

10 dingen om met je kleintje te doen om je humeur een boost te geven

Soms weet je het al als je één teen uit bed steekt: yep, het wordt weer zo’n dag. Je bent moe, chagrijnig en niets gaat zoals het moet. Maar dankzij deze mama-trucjes doorbreek je in vijf seconden de negatieve spiraal en komen jij en je kleintje direct weer in een positieve flow terecht.

1. De eskimokus

Wrijf de neuzen maar even flink tegen elkaar en spread some love. Liefde is altijd het toverwoord, zeker als je het even niet meer ziet zitten.

2. Kieteldood

Is je baby niet te genieten? Probeer dan de magie van je kietelvingers eens. Wedden dat je kind zo weer aan het schaterlachen is. Lachen werkt trouwens aanstekelijk.

3. “Je bent zo lief”

Gooi hem er zo nu en dan even in, een “wat ben je lief”. Gewoon omdat het fijn is om met liefde te strooien in plaats van te mopperen. Andere toppers zijn: ik hou van je, ik zie je graag, je bent de beste, …

4. Staar naar de sterren en de maan

Sluit de dag af met een mooie sterren- en maansessie. Welk sterrenbeeld zien jullie en welk sterretje houdt de wacht? Mooi moment om samen even tot rust te komen voor het slapengaan.

5. Adem in en uit

Zelf tel je waarschijnlijk vaak genoeg tot tien. Maar zitten jullie er samen even doorheen doe het dan met elkaar. Sluit de ogen en adem diep in en uit en herhaal dat net zo lang tot jullie weer helemaal zen zijn.

6. Dans in de auto

Who cares dat jullie een beetje gek worden aangestaard? Zet het volume op tien en wiggel en bounce er samen in de auto op los.

7. Poppenkast

Wel eens dieren gemaakt met de schaduw van je vingers? Maak een konijn of hond en probeer er eens een toneelstukje van te maken. Zet een gek stemmetje op en jullie voelen je meteen een stuk vrolijker.

8. Gekke bekken

Doet je baby dwars en word jij met de minuut chagrijniger? Organiseer dan à la minute een gekke bekkenwedstrijd. De winnaar krijgt een extra knuffel.

9. Chocolade

Spread love … en chocolade. Ja echt, een stuk chocolade doet een mens goed. Neem vijf seconden voor jezelf, doe je ogen dicht en geniet even van de intense chocoladesmaak. Ja, nu kun je er weer tegenaan.

10. Moppen tappen

En dan het liefst met je speciale ‘babystem’. Even de lachspieren trainen is goed voor wat positieve vibes.

Lees ook: 8 momenten waarop je apetrots bent op je kind

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
10 dingen om met je kleintje te doen om je humeur een boost te geven
Sluiten