Jill
Jill Thuis 28 mei 2019

Een A4-kleurplaat? Wij kiezen voor de gigantische A2-poster van Hujo!

Zoek je nog een leuke activiteit om je kinderen op woensdagnamiddag of in het weekend bezig te houden? Daag ze eens uit met een gigantische kleurplaat. Dan bedoelen we niet een a4’tje, wel een a2’tje. Kleurpotloden in de aanslag en kleuren maar!

Poster van Hujo

Heb jij ooit al van Hujo gehoord? De afkorting staat voor Humanistische Jongeren en dat is precies waar de jeugdorganisatie zich op richt: jongeren met een vrijzinnige, kritische maar ook open geest die wereld willen ontdekken. Hujo speelt daar op in door bijvoorbeeld debatwedstrijden te organiseren en workshops te geven, maar ook door ontspannende vakanties en feestjes op poten te zetten.

Tot 11 juni loopt er bij hen een actie dat je gratis een a2 poster kunt bestellen. Als je kind die inkleurt met kleurtjes, wasco’s, stiften of wat dan ook (oké, laten we lichaamssappen toch maar uitsluiten) en je deelt een foto van die poster op Instagram met #kleurbuitendelijntjes en #ikdenkzelf kun je kans maken op een Hujo-pakket. Wij geven alvast wat ideetjes zodat je die saaie kleurtjes niet nodig hebt.

Zin om ook zo’n toffe poster van Hujo te versieren? Je kunt ‘m hier gratis bestellen.

Alternatieven voor kleuren

Bubbeltjes-plastiek

Bind eens wat bubbeltjes-plastiek rond je voeten. Stap in wat verf en stempelen maar. Of bind jij de bubbeltjes-plastiek rond een deegroller?

3D-tekening

Geen zin in een 2D-tekening? Ga dan voor 3D-verf. Makkelijk om te maken (je hebt vast alles al in huis) en een origineel resultaat.

Knikkerchaos

Leg de tekening plat in een doos (in dit geval zul je een grote doos nodig hebben), neem wat knikkers en spet hier en daar wat verf op de tekening. Nu leg je de knikkers op de tekening en knikker je erop los zodat de verf in gekke patronen verspreid wordt.

TED-Talk: waarom creativiteit belangrijker moet worden op scholen

Reageer op artikel:
Een A4-kleurplaat? Wij kiezen voor de gigantische A2-poster van Hujo!
Sluiten