Dank u, Sinterklaasje! Pralines van pepernoten en kokos

Culinair

Deze pralines van pepernoten en kokos zijn niet alleen een traktatie voor je kinderen. Serveer ze bij een tasje thee met je vriendinnen en jullie zullen gegarandeerd smullen. Dank u, Sinterklaasje!

Dit heb je nodig voor ± 20 pralines

  • 200 gram pepernoten, fijngestampt in een vijzel, hakmachine of keukenrobot
  • 50 gram geraspte kokos
  • 150 ml gecondenseerde, gezoete melk
  • 200 gram donkere chocolade

Zo doe je dat

  1. Meng de fijngemalen pepernoten met de kokos en de gecondenseerde melk met een spatel in een kom.
  2. Maak je handen vochtig en draai er balletjes van, zo groot je zelf wilt. Maak steeds je handen vochtig zodat het pepernotenmengsel niet aan je handen gaat plakken.
  3. Leg de balletjes op een met bakpapier bekleed bord of plank en zet een half uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Smelt de chocolade in een kom boven een pot water dat tegen de kook aan is (au bain-marie).
  5. Haal de bonbons uit de koelkast en doop ze één voor één door de chocolade. Het is handig om hiervoor een vork te gebruiken zodat je de overtollige chocolade van de praline kunt laten druipen wanneer je ze uit de pot chocolade haalt. Leg ze daarna terug op het bakpapier.
  6. Zet de bonbons terug in de koelkast tot de chocolade hard en droog is.

Lees ook: Het ultieme recept voor pepernoten zoals Sinterklaas ze zelf bakt