Jill
Jill Culinair 23 feb 2019

All the pregnant lady’s, put your hands up! De lekkerste alcoholvrije cocktails maak je zo

Moet jij de komende maanden zonder alchohol zien door te komen, omdat er een klein wonder in je buik groeit? Of wil je gewoon eens even iets anders? Deze tips om mocktails te maken zijn je redding.

Tips voor de strafste mocktails

Voeg siroop toe
Een klein scheutje siroop maakt van je gewone glas cola een smaakvolle mocktail. Tegenwoordig zijn er veel smaken te verkrijgen die je met verschillende frisdranken kunt mengen. Tonic met muntsiroop of bruiswater met vlierbloesemsiroop bijvoorbeeld. Lekker met een takje verse munt of een schijfje citroen.

Fruitsap met kruiden
Meng fruitsap met verse kruiden voor een mocktail met wat extra kick. Stamp wat rozemarijn in een vijzel en roer door een glas grapefruitsap. Of rasp een beetje verse gember door je appelsiensap met een beetje citroen. Ook de combinatie van aardbeien en munt is verrukkelijk.

alcoholvrije cocktail

Leef je uit met groenten en fruit

Fruit maakt elk drankje lekkerder. Denk verder dan een schijfje citroen en gooi je glas vol met aardbeien, bessen, kiwi, frambozen, stukjes mango, …
Ook groentjes smaken goed in je drankje. Komkommer en selder in je tomatensap of radijs en chilipeper in je bruiswater.

Hartige ingrediënten

Een hartig ingrediënt is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een mocktail. Maar een geut appelazijn in je drankje (gemberbier bijvoorbeeld) smaakt verrassend goed. Een paar (roze) peperkorrels of jeneverbessen trouwens ook.

mocktail alcoholvrije cocktail

Het oog wil ook wat

Serveer je mocktail niet in je saaie waterglas. Stof die mooie cocktailglazen af die je nooit gebruikt of pak de champagneglazen van nieuwjaar er nog eens bij. Steek een parasolletje in je mocktail en slurp ‘m weg door een classy metalen drinkrietje. Zo smaakt je mocktail direct een stuk lekkerder.

Lees ook: De 10 lekkerste drankjes zonder alcohol

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
All the pregnant lady’s, put your hands up! De lekkerste alcoholvrije cocktails maak je zo
Sluiten