Jill
Jill Relatie 10 feb 2018

Een professionele sporter daten is niet altijd rozengeur en maneschijn

Een goddelijk lichaam, een prachtig huis, een chique wagen op de oprit: een (goed verdienende) professionele sporter daten klinkt lang niet slecht. Toch is er een keerzijde.

1. Identiteit

Als je een professionele sporter datet, moet je van sport houden. Dat is namelijk zijn grootste interesse, en gemeenschappelijke interesses zijn nu eenmaal noodzakelijk voor een sterke relatie. Dat betekent niet dat je even gepassioneerd moet zijn. Maar een afkeer hebben van datgene waar hij voor leeft, is geen goede start.

Je kan jezelf blijven, maar weet dat de buitenwereld je niet meer ziet zoals je zelf bent (of wil zijn). Je bent steeds ‘de vrouw van’ of ‘de reden waarom hij minder presteert’. Zelf naam maken? Dat is moeilijk als je een atleet datet. Behalve als je Victoria ‘Posh Spice’ Beckham heet, natuurlijk.

Meryl Streep GIF - Find & Share on GIPHY

2. Eenzaamheid

Sporters moeten veel doen én veel laten. Ze worden letterlijk van hot naar her gesleept (denk aan transfers, maar ook aan uitwedstrijden) waardoor jij voor de beslissing komt te staan: volg je je partner overal? Verhuis je mee als je vent getransfereerd wordt naar the middle of nowhere, daarbij vrienden en familie achterlatend?

Om de week een uitwedstrijd bezoeken lijkt de ideale kans om citytripjes te doen. Totdat je beseft dat je alleen de stad moet intrekken, alleen op restaurant eet en alleen op je hotelkamer slaapt. Als partner van een topsporter moet je goed tegen alleen zijn kunnen. Hij traint voortdurend en speelt regelmatig wedstrijden. Is hij toch eens een keertje thuis? Dan slaapt hij, moet hij rusten, is hij fysiek en mentaal te moe om wat te doen. Trek je graag richting de zoo in het weekend? Of hou je van een dagelijkse wandeling bij zonsondergang? Dan is een sporter daten niets voor jou.

All By Myself Glee GIF - Find & Share on GIPHY

3. Babyplannen?

Willen jullie voor een kind gaan? Dan plannen jullie dat in zijn schema in. Concreet betekent dat dat de baby buiten het wedstrijdseizoen geboren moet worden, waardoor papalief de geboorte dus zeker niet mist door een of andere banale wedstrijd. Het liefst komt een kind ook pas aan het einde van zijn sportcarrière, want anders mist hij te veel van de eerste jaren.

Probeer ook maar eens een datum te vinden om gezellig een week op reis te gaan. Praktisch onmogelijk, aangezien de meeste weekends al bezet zijn. Zijn schema is jouw schema.

Busy Miss Piggy GIF - Find & Share on GIPHY

4. Levensstijl van een professionele atleet

Bovenop dat drukke schema van je sportieve hubby komt zijn eetpatroon. Iedere week een goeie, vettige friet van de frituur zit er niet in. In zijn bijzijn twee desserts naar binnen werken (eentje is geentje, right?) is best gemeen. Als je zijn dieet wél volgt, verlies je zelf ook wat kilootjes. Hmm … tough choice. #not

Mean Girls Whatever GIF - Find & Share on GIPHY

 

Iedereen heeft het altijd over de voordelen van een sporter daten. Stilstaan bij de minder aangename kant doe je niet vaak. Oké, jouw niet-sportende man heeft een bierbuikje, hij koopt je geen diamanten ring op een doordeweekse dag, en soms irriteert het je dat hij per se voetbal wil zien terwijl jij juist een Netflix-avondje had gepland. Maar al bij al mag je je beide handjes kussen met zo’n lieve, doodnormale partner die tijd heeft voor jullie gezin.

Reageer op artikel:
Een professionele sporter daten is niet altijd rozengeur en maneschijn
Sluiten