Jill
Jill Kids 27 jun 2019

Zo kun je je puber laten zien dat je ‘m graag ziet

Vraag je je ook weleens af hoe je je puber kunt tonen dat je hem of haar graag ziet, omdat de ‘ik hou van jou’s’ in dovemansoren vallen? Inspireer je dan hieronder om je rebel te tonen dat je hem of haar steunt.

1. Merk op wat er goed is aan de persoonlijkheid van je tiener of zijn gedrag, in plaats van alleen gefocust te zijn op goede cijfers.

2. Verras hem of haar door een knuffel te geven. De kans op een snauw is groot, maar stiekem zal je puber het leuk vinden. Behalve als je het in het openbaar of in bijzijn van zijn of haar vrienden doet.

3. Spreek dankbaarheid uit naar je kind wanneer het iets liefs doet, of simpelweg om de reden dat hij/zij bestaat.

4. Lach met en om elkaar.

5. Help je kind met de zoektocht naar een leuke naschoolse- en zomer activiteit. Maar wees ook niet te opdringerig, want je weet wel … pubers.

6. Luister eerst. Spreek daarna. Hoe erg je puber het bloed ook van onder je nagels kan halen, luister steeds naar zijn/haar kant van het verhaal voordat woede de controle overneemt.

7. Bedankt hem/haar voor zijn/haar ideeën en suggesties, bijvoorbeeld over wat jullie vanavond gaan eten.

8. Adviseer en steun je tiener. Maar laat de uiteindelijke keuze aan je puber zelf over. Toon dat je zijn/haar keuzes vertrouwt.

9. Heet je kinderen welkom thuis.

10. Ga samen genieten van de natuur. Ja, daar is geen WiFi. Ja, je zult je puber moeten meesleuren. Ja, je puber zal je uiteindelijk dankbaar zijn. Zo’n wandeling is de ideale plek om open te praten met elkaar.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo kun je je puber laten zien dat je ‘m graag ziet
Sluiten