Jill
Jill Kids 30 okt 2018

Waarom je puber niet zo veel verschilt van een peuter

Je puber kan dan zijn schoenen al helemaal zelfstandig aan- en uittrekken (meestal dan toch), toch zijn er heel wat dingen waardoor je flashbacks krijgt naar de tijd waarin hij of zij nog een peuter was.

Muziekobsessie

Vroeger moest je wel 78 keer per dag naar de cd van Bumba luisteren. De muzieksmaak van je oogappel is dan wel geëvolueerd naar iets met wilde gitaren, emotionele teksten (#relatable mam!) of vijf mannen met sixpack die samenzingen (het liefst van al een combinatie van die elementen), voor jou is het resultaat hetzelfde: hetzelfde lied duizend-en-een keer opnieuw aanhoren.

Bioritme

Je puber doet dutjes wanneer jij wakker bent, terwijl ‘ie wakker is wanneer jij en alle normale mensen slapen. Lijkt verdacht veel op het slaappatroon van toen ‘ie nog een peuter was, toch?

Altijd honger

Net zoals een peuter kan een puber altijd wel iets eten. En er moet ook steeds een dessert zijn.

Fashioncodes bestaan niet

Roze tutu boven een legging met panterprint? Kan voor een peuter én voor een puber.

Durf (lees: gebrek aan realiteitszin)

Je peuter vond het leuk om van de keukentafel op de keukenstoel (die twee meter verder stond) te springen, je puber denkt dat het wel stoer is om dicht bij het tramspoor te lopen of uit het raam op de eerste verdieping te springen zolang er maar een publiek is dat hem of haar aanmoedigt. Peuters en pubers? Ja, ze lijken echt wel op elkaar.

Reageer op artikel:
Waarom je puber niet zo veel verschilt van een peuter
Sluiten