Jill
Jill Culinair 14 okt 2019

Quesadilla’s met spinazie en serranoham als lekkere snack voor je mini-me

Je zou quesadilla’s kunnen zien als de Mexicaanse versie van een toast. Omdat je tortilla’s gebruikt in plaats van brood krijg je een heerlijk dunne, knapperige snack. Wij maakten quesadilla’s met spinazie, serranoham, kaas en bosui.

Boodschappenlijst

Voor 4 tortilla’s:

  • 4 volkoren tortilla’s
  • Twee flinke handen spinazie
  • 4 tot 8 plakjes Serranoham
  • 2 bosuien
  • 175 gram geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Optioneel: 15 gram verse koriander

Verder nog nodig:

  • Een contactgrill of een koekenpan

Quesadilla’s met spinazie maken

  1. Leg alle ingrediënten klaar. Snijd of scheur de blaadjes spinazie in reepjes. Snijd de bosuien in ringetjes en hak de koriander fijn. Willen je kinderen een handje helpen? Help hem of haar dan even bij het snijden van de spinazie, de bosui en optioneel de koriander, of laat hen deze ingrediënten in stukjes knippen met een (schone) keukenschaar.
  2. Leg een tortilla op een bord om ‘m te beleggen. Je belegt de helft van de tortilla, de andere helft vouw je er straks overheen.
  3. Begin met één of twee plakjes serranoham, wat spinazie en geraspte kaas. Strooi er de bosui en optioneel de koriander overheen. Vouw de tortilla dicht. Doe dit met alle tortilla’s.
  4. Giet een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de quesadilla in de hete pan. Laat een minuut of twee bakken en draai ‘m daarna om met een spatel, om aan de andere kant te bakken. Een andere optie is om de quesadilla’s een paar minuten onder de contactgrill te leggen.
  5. Als je quesadilla’s goudbruin zijn en de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Snijd (of knip) ze in vier stukken en eet ze meteen op.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Quesadilla’s met spinazie en serranoham als lekkere snack voor je mini-me
Sluiten