Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 11 jun 2018

Recept voor Amerikaanse s’mores uit de oven

Dé snack voor bij het kampvuur zijn Amerikaanse s’mores. Veel kinderen prikken al vanaf jongs af aan marshmallows op boomtakken, roosteren die in het vuur en leggen ze dan met een laagje chocolade tussen twee Graham crackers (onze volkoren biscuitjes).

Op Culy.be vonden we dit lekkere recept om zelf s’mores te maken zonder kampvuur. Hoe dan wel? In de oven!

Dit heb je nodig

  • 2  graham crackers (of speculoos of volkorenbiscuitjes)
  • 4 plakjes pure chocolade (ze moeten één koekje helemaal bedekken)
  • 1 marshmallow die even groot is als de koekjes

Zo maak je Amerikaanse s’mores uit de oven

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Leg een koekje op een met bakpapier beklede bakplaat, leg er de plakjes chocolade op en leg daarop de marshmallow.
  2. Schuif de bakplaat onder de grill en houd de s’more goed in de gaten. Na 1 minuut krijgt de marshmallow kleur, zal de geur van karamel je keuken vullen en begint de chocolade te smelten.
  3. Haal de s’more uit de oven, leg er het tweede koekje op en serveer meteen.

Graham crackers zijn de meest geschikte koekjes voor s’mores. Wil je extra grote Amerikaanse s’mores uit de oven? Dan maak je zelf grotere en dikkere crackers.

Rol daarvoor het deeg uit tot het circa 5 mm dik is en snijd het in rechthoeken van circa 10 x 8 cm uit. Bak de koekjes 18 tot 20 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Snijd de koekjes van elkaar los met een deegsnijder zodra je ze uit de oven haalt en laat ze afkoelen op een rooster. Je hebt twee even grote koekjes nodig voor één s’more.

Ook lekker met een chocomelk (met een sneeuwman in!)

Reageer op artikel:
Recept voor Amerikaanse s’mores uit de oven
Sluiten