Jill dhondt
Jill dhondt Kids 23 jun 2018

Regels waaraan een royal nanny zich moet houden

Prins Harry is officieel van de markt en geruchten gaan dat hij zo snel mogelijk gezinsuitbreiding wil met kersverse vrouw Megan Markle. Als het zover is, zal het kersverse koppel uiteraard op zoek moeten gaan naar een kinderoppas. Niet zomaar de eerste de beste kindervriend, nee, een échte royal nanny.

Royal nanny’s zijn geen gewone nanny’s. Ze hebben de job niet gekregen omdat ze veel gebabysit hebben in hun jeugd. Een koninklijke oppas is een echte professional. Net zoals de leden van het koningshuis, horen ze zich dan ook aan allerhande (soms bizarre) regels te houden. We sommen er enkele voor je op.

1. Een royal nanny mag geen social media accounts hebben

Regel nummer één als je koninklijke oppas wilt zijn, is dat je geen accounts mag hebben op social media. Dat geldt overigens niet alleen voor de nanny, ook de royals zelf doen niet aan social media.

2. Een royal nanny mag geen make-up dragen

Er is een reden waarom de Queen altijd felle kleuren draagt. Ze is niet noodzakelijk fan van rode, orange, gele of roze kleedjes, maar ze valt zo wel steeds op in een grote menigte. Het is dan ook belangrijk dat haar staff haar niet voorbij steekt.

Dan is er ook nog het feit dat make-up vlekken kan maken en dat is volstrekt onaanvaardbaar. De koninklijke nanny’s zijn ongelooflijk goed verzorgd: geen bevlekte kleding, geen haartje zit verkeerd. Maar geen make-up. Make-up weren kan dus huiduitslag bij de kleine royals voorkomen.

3. Ze mag niet luisteren naar de Koningin als ze op de wc zit

Medewerkers van het Koninklijk Paleis mogen het niet horen wanneer de koningin plast. Zou het personeel dan de vleugel verlaten als de koningin aankondigt dat ze een plasje of number two moet doen? Oké, we kunnen wel lachen om deze regel, maar als wij de keuze hadden zouden we ook niet willen dat iemand ons de (grote of kleine) boodschap hoort afleveren.

4. Ze mag geen band vormen met de little royals

Baby’s zijn schattig en ruiken heerlijk. Zelfs een harteloos persoon zou het moeilijk hebben om niet te bonden met baby’s. Die wangetjes en mini vingers en teentjes! Royal nanny’s zijn 24/7 met de baby bezig, maar er is één regel: geen bonding.

Er wordt van hen verwacht dat ze zich afzijdig houden. Waar de meeste moeders graag een oppas wil hebben die van het kind houdt en zich goed voelt bij hen, willen de royals een oppas die op een formele, zakelijke manier voor de kinderen zorgt. Misschien is dat wel de moeilijkste taak van een royal nanny.

5. Ze mag geen sieraden dragen

Volgens insiders kan een koninklijke nanny alleen een paar oorknopjes dragen, meer niet. Glimmende dingen zorgen ervoor dat baby’s zich aangetrokken voelen. Daarnaast hebben jonge kinderen al eens de neiging om met grijpgrage handjes naar aan die blinkertjes te trekken.

6. Een royal nanny mag geen wegwerp luiers gebruiken

We houden allemaal van onze kinderen, maar let’s be honest: het spul dat uit onze baby’s komt … het komt in ieder geval niet in wit-vriendelijke kleuren. De koninklijke nanny’s mogen geen wegwerpluiers gebruiken en doen het met luierdoeken. Wegwerpluiers zijn natuurlijk niet goed voor het milieu, dus hier scoren ze zeker punten mee.

7. Ze mag niet onderhandelen over haar salaris

Koninklijke nanny’s mogen niet onderhandelen over hun salaris, al vragen wij ons ook af of dat wel nodig zal zijn. Mocht de koninklijke oppas een loonsverhoging eisen – can you imagine? – zal het ook een awkward gesprek worden met de koningin.

8. Ze moet dag én nacht paraat staan

Royal nanny’s verblijven in het paleis, dicht bij de babykamer. Ze moeten namelijk paraat staan als de baby ‘s nachts wakker wordt. Er wordt van de koninklijke nanny verwacht dat ze tegemoet komt aan alle behoeften van de kinderen, daarom kan ze niet buiten het paleis wonen. De koninklijke nanny’s zijn dus écht 24/7 in dienst.

9. Ze mag geen sociaal leven hebben

Als je een koninklijke nanny bent, is een sociaal leven eigenlijk niet meer mogelijk. Nanny zijn is een vaste baan. Ze is altijd in dienst, áltijd.

De Britse royalty gaat ervan uit dat als je een sociaal leven hebt, je sneller op gekke ideeën komt of kunt helpen bij een ontvoering, foto’s doorpelen naar de pers, verhalen lekken, … Genoeg redenen om een regel op te stellen dat een sociaal leven geen optie is.

10. Een royal nanny mag geen verlof nemen

Na maandenlang ononderbroken gewerkt te hebben, ben je toe aan vakantie. Jouw werkgever maakt daar (vast) geen probleem van, want je hebt recht op jaarlijks verlof. Bij een royal nanny is dat niet zo.

Je kunt niet met verlof gaan en die logica is vrij simpel: een koninklijke nanny is de baas over de toekomstige koning of koningin. De baby heeft emotionele stabiliteit nodig, zodat hij of zij kan opgroeien tot koninklijke hoogheid. Een koninklijke nanny is een surrogaatmoeder en zoals je zelf ook weet: moeders doen niet aan verlof. Zelfs als je je niet goed voelt, blijf je een moeder en zorg je voor je kids.

11. Once a royal nanny, always a royal nanny

De meeste beroepen hebben een pensioengerechtigde leeftijd. Na jarenlang je nikkel te hebben afgedraaid, is het tijd om naar een zonnige plek te gaan waar het klimaat warmer is en je de rest van de je dagen kunt spenderen aan bingo’s, bridge en wateraerobics.

Als je een koninklijke oppas bent, zit je vast voor het leven. Als er geen royal baby is om voor te zorgen, zal ze met ‘pensioen’ gaan, maar zodra er een nieuwe baby wordt geboren is de kans groot dat ze wordt opgeroepen om er voor te gaan zorgen. Zo is de nanny van prins William en prins Harry nu de nanny van prins William zijn kids.

Lees ook: 12 voorwaarden waaraan je oppas moet voldoen

Reageer op artikel:
Regels waaraan een royal nanny zich moet houden
Sluiten