Jill
Jill Uit 21 aug 2019

3 bezoektips voor jouw reis naar de Côte d’Azur

Wil je een reisje maken met je lief binnen Europa, gezellig met z’n tweetjes? Dan is de Côte d’Azur een aanrader en wel om volgende redenen.

Er zijn zoveel redenen om naar de Franse Rivièra te gaan. Het mooie weer, de prachtige plekken, het heerlijke eten… En dat allemaal op een boogscheut van België. Ideaal voor een korte trip of juist een paar weken genieten.

Tips voor jouw reis naar de Côte d’Azur

1. Verblijf in Nice

In Nice is genoeg te doen – van shoppen tot een dag chillen op het (kiezel)strand of een wandeling door de (oude) stad om een portie mooie architectuur en geschiedenis op te doen. Je hebt er bovendien een heerlijke lokale keuken, met veel tomaat en olijven. Ten slotte is het een perfecte uitvalsbasis om een dag via de bus of de trein uit te wijken naar Cannes of Monaco.

2. Ontdek het idyllische Antibes

Nog zo’n stadje dichtbij is Antibes. Deze idyllische plek ligt net als Nice aan de Middellandse Zee en je kunt er aan rosé tasting doen.

3. Breng een bezoek aan villa Ephrussi de Rothschild

Het is meer dan de moeite waard om af te reizen naar het glamoureuze Saint-Jean-Cap-Ferrat waar de rich and famous graag neerstrijkt. Daar vind je immers de prachtig roze villa Ephrussi de Rothschild. Wist je dat het gebouw al tussen 1902 en 1907 gebouwd werd?

Côte d'Azur bezoeken

Niet alleen de villa ziet er heel mooi uit, de tuinen eromheen zijn misschien nog wel indrukwekkender. Er zijn immers maar liefst negen tuinen. Reken er maar op dat je hier zo vier uur verblijft omdat er zoveel valt te zien.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
3 bezoektips voor jouw reis naar de Côte d’Azur
Sluiten