8 smoesjes voor als je niet wilt reizen met je collega

Uit

Je zit op het werk al de hele dag bij je collega’s en zodra je thuis komt heb je ook geen moment rust. Dat uurtje op de trein beleef je dan ook liever all by yourself. Hier zijn 8 smoesjes voor als je niet wilt reizen met je collega.

1. Een andere afspraak

‘s Avonds kom je veel makkelijker van die irritante collega af dan ‘s morgens. De smoes die altijd werkt is je zogezegde andere afspraak: “Ga maar vast, ik heb nog een etentje.” Zo weet je in ieder geval zeker dat je collega niet op je gaat zitten wachten.

2. Je hebt je overslapen

‘s Morgens is het stukken lastiger om een goed smoesje te verzinnen om niet samen te moeten reizen, maar het kan wel. Zeg bijvoorbeeld dat je je hebt overslapen en dat je de trein die jullie samen zouden nemen niet gaat halen. Vervolgens heb je twee opties: daadwerkelijk een trein later pakken óf heel goed inschatten waar zij ongeveer instapt en verderop gaan zitten.

3. Je krijgt een telefoontje

Vlak voordat je moet vertrekken, of wanneer jullie op de trein staan te wachten krijg je een ontzettend belangrijk telefoontje binnen. Even snel afwimpelen dat dit héél erg lang gaat duren. Sorry!

4. Andere route

Op de fiets kom je er altijd vrij makkelijk vanaf. Sla volledig onverwachts af naar rechts en roep na: ‘Doei! Ik moet hierin, tot morgen!’ Dat kleine stukje omfietsen is het meer dan waard.

5. Pakketje ophalen

Zeg dat je na het werk nog een pakketje moet ophalen bij de post. Dit smoesje moet je natuurlijk niet elke dag gebruiken …

6. Je moet overwerken en kan dus – helaas – niet samen reizen met je collega

Niet dat overwerken nu zo leuk is, maar dat is nog altijd beter dan samen reizen met je praatzieke collega. En … zo krijg je ook nog eens wat werk af.

7. Podcast beluisteren

Een “vriend” van je heeft “een podcast gemaakt” en hij heeft gevraagd of jij daar je “mening” over wilt geven, er zit dus niks anders op dan de hele treinreis naar die podcast van hem te luisteren. Oh, en hij staat nog niet online, dus je collega kan ‘m nog niet online checken.

8. Andere reisbuddy

Laat je collega weten dat je al met een andere vriendin hebt afgesproken om samen te reizen. Daarbij nodig je haar expliciet niet uit. HINT.

Je kunt natuurlijk ook gewoon eerlijk zeggen dat je ‘s morgens liever niet te veel praat op de trein, omdat je dan nog wakker moet worden. Iedereen heeft af en toe een beetje me-time nodig, toch?

Lees ook: 8 type collega’s die jij ook hebt (en zo ga je ermee om)