Jill
Jill Persoonlijk 24 jul 2019

Met deze lieve gebaren keer je terug naar de wittebroodsweken van je relatie

Elk stel (ja, sorry, echt waar) krijgt op een gegeven moment te maken met de gevreesde sleur. Bij sommigen komt het al na een paar jaar, bij anderen na tien jaar. Maar als je er wat moeite voor doet is het gevoel zo voorbij en kun je zelfs die prille verliefdheid voor de ander terug vinden. Hier zijn wat tips.

Luister

Laat zien dat je naar hem of haar luistert. Niet door aandachtig te kijken als ze aan het praten zijn (dat mag natuurlijk ook), maar door op een later tijdstip het thema opnieuw boven te halen. Praat je vriendin altijd over dat ene restaurant waar ze ooit met haar ouders is geweest en haar zo is bijgebleven? Verras haar door daar een tafeltje te reserveren. Het zijn dit soort kleine dingen die een grote impact hebben.

Favoriete snacks

A way to a (wo)man’s heart is via the stomach. Klopt helemaal. Verras je lief door zijn of haar favoriete snacks in huis te halen. Als jullie een beetje verveeld op de bank zitten, tover je de lekkernijen tevoorschijn. Tadaaa, je favoriete chocoladereep met karamel en zeezout! Of toch maar die lekkere verse vijgen met parmaham en geitenkaas waar je hubby tijdens het vorige aperitief zo gek op was? Het gaat erom dat je partner er niet achter hoeft te vragen, maar dat je het helemaal zelf bedacht hebt.

Late night snack: Is eten na 20 uur gezond of niet?

Liefdesbrieven

Stuur je geliefde af en toe een liefdesbriefje of laat er eentje achter in zijn of haar jas. Die zijn toch een stuk leuker om te ontvangen, dan een appje met ‘hvj’ want je steekt er net iets meer moeite in.

Gezellig maken

Als je samenwoont kun je nog makkelijker met kleine dingen de ander heel erg blij maken. Weet je dat je vriendin een drukke dag op werk heeft gehad? Koop dan haar favoriete bloemen of doe een huishoudelijke taak die zij normaal doet voordat ze thuiskomt. Steek wat kaarsen aan, zet haar favoriete muziek op en er verschijnt gegarandeerd een glimlach op haar gezicht. Hetzelfde geldt voor jullie, dames! Heeft je man een rotdag achter de rug? Plof dan gezellig samen op de sofa, kook zijn favoriete maaltijd en speel bijvoorbeeld een spelletje op de console mee.

Aanraken

Dit is eigenlijk een open deur, maar we herhalen het toch nog maar eens: bijna iedereen vindt het fijn om aangeraakt te worden. Dan hebben we het niet over een high five of een tik op de kont. Ga voor een onverwachte knuffel, een kleine rugmassage of neem het hand van je lief gewoon nog eens vast als jullie samen op de sofa zitten of over straat wandelen.

relatie leven in blazen

Zet de tv uit

Na een lange werkdag wil je het liefst op de bank neerploffen en apathisch voor je uit staren, naar een tv-scherm. Zet abrupt de televisie uit (niet tijdens zijn of haar favoriete show, dat wordt waarschijnlijk niet gewaardeerd) en zeg dat je benieuwd bent naar zijn of haar dag. Hier zit wel enig risico aan verbonden als je dit normaliter nooit doet. Het kan zijn dat de ander schrikt en denkt dat je iets ergs gaat vertellen. Wees dus voorzichtig in hoe je het aanbrengt. Zodra die onzekerheid voorbij is, is het heerlijk om een goed gesprek te hebben.

Complimenteer

Geef een oprecht compliment. Dit werkt vooral goed als de ander zijn of haar best heeft gedaan om er bijvoorbeeld leuk uit te zien. Als je een tijdje bij elkaar bent, is het makkelijk om de moeite van de ander voor lief te nemen. Een ‘wat zie je er mooi uit vanavond, schat’ doet al wonderen.

date-ideeën voor valentijn

Moedig aan

Het is alleen maar goed om eigen interesses te hebben. Terwijl de een graag op zangles de longen uit zijn lijf zingt, gaat de ander liever in het weekend een balletje trappen met vrienden. Moedig je partner aan om zijn of haar hobby te beoefenen. Sta dus een keertje onverwachts aan de zijlijn om te juichen als hij een goal scoort of ga haar bewonderen tijdens een zangoptreden. Zo heeft je lief het gevoel echt gezien te worden.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Met deze lieve gebaren keer je terug naar de wittebroodsweken van je relatie
Sluiten