Jill
Jill Persoonlijk 24 aug 2019

Is je relatie saai geworden? Houd dit relatieadvies dan in je achterhoofd

De eerste maanden zat jullie relatie vol passie, ondertussen is daar misschien nog maar een klein vlammetje van overgebleven. Vind je je relatie saai geworden? Dan zijn hier enkele tips om het opnieuw interessanter te maken tussen je lief en jou.

1. Oogcontact

Oogcontact is dé manier om non-verbaal te communiceren, iets wat uitermate belangrijk is in een relatie. Je maakt ermee duidelijk dat iemand al jouw aandacht krijgt, je kunt alleen dan iemand écht goed bekijken en het zorgt voor een gevoel van intimiteit.

2. Samen erop uit

Als je al een hele tijd samen bent is het goed mogelijk dat jullie niet iedere dag iets vinden om over te praten. Als jullie er samen op uittrekken door bijvoorbeeld een dag naar de dierentuin te gaan of samen een cursus volgen om iets nieuws te leren, hebben jullie meteen wat gespreksstof. Bovendien maken jullie dan samen nieuwe herinneringen, wat ons brengt bij het volgende punt.

3. Nostalgie boven

Hoe fijn is het om even terug te denken aan een moment waarop jij dolverliefd was op je lief? Inderdaad, heel fijn. Keer daarom nog eens terug naar die all you can eat waar je lief de vorige keer iéts te diep in het glas had gekeken of ga nog eens iets drinken in dat café waar jullie elkaar ontmoet hebben. Als je naar zo’n plaatsen terugkeert krijg je die positieve vibes meteen weer.

4. Verwaarloos verrassingen niet

Vroeger stak je misschien weleens een briefje met ‘ik zie je graag’ in de brooddoos van je lief voordat hij naar zijn werk vertrok, nu schiet dat er meestal over. Vergeet niet dat die kleine dingetjes aan je partner kunnen duidelijk maken dat jij hem of haar nog graag ziet en dat ze bijzonder weinig moeite kosten. Geef maar toe dat jij zo’n gebaar ook ten zeerste zou appreciëren en je waarschijnlijk weer wat vlinders zou voelen fladderen.

5. Regel van drie

Wanneer heb je voor het laatst gezegd hoe fantastisch je lief is? Als dat al een tijd geleden is, kun je je lief best weleens een tsunami aan complimenten geven. Denk aan drie fysieke eigenschappen, drie gewoontes en drie kwaliteiten die je in je partner waardeert. Zeg ieder compliment iets luider en enthousiaster. Door die stroom aan complimenten op zo’n manier te brengen zal de sfeer tussen jullie meteen goed zitten en zal je lief zich écht gewaardeerd voelen.

Bron: Fatherly

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Is je relatie saai geworden? Houd dit relatieadvies dan in je achterhoofd
Sluiten