Jill
Jill Uit 2 feb 2018

6 redenen om een roadtrip met je zus te maken

Je ideale partner voor een roadtrip? Dat is je zus. Kies jullie favoriete bestemming, pak jullie koffers, gooi de benzinetank vol en ga ervoor. 

1. Jullie begrijpen elkaar

De moeilijkste beslissing van de dag is wat jullie eten ‘s avonds. Zij wil frietjes, jij pizza? Dan probeer je toch gewoon je zin te krijgen? Dat kan alleen bij je zusje, want je weet perfect welke knopjes je moeten raken om haar te overtuigen. En zo krijg je lekker je zin.

2. Je praat nog eens bij

Je leven is zo druk dat je weinig tijd hebt om met je zus af te spreken? En als je wel tijd hebt, ben je zo moe dat je de energie er niet voor hebt (zelfs niet na die tiende kop koffie). Een roadtrip is de perfecte oplossing. Enerzijds versterk je je band met je zus, anderzijds laad je je batterijen opnieuw op.

3. Jezelf zijn

Je hebt zeker een paar rare gewoontes, want die hebben we allemaal. Bij je zusje hoef je die allemaal niet te verbergen en dat doet goed. Ze kent je namelijk al van toen je nog op je nagels beet en heeft je nog crocs zien dragen (waar is de tijd?).

4. Je krijgt sowieso geen heimwee

Iedere mama kent het: als je thuis bent, wil je even ontsnappen, maar zodra je weg bent, mis je je knusse gezinnetje. Als je met je zusje op reis gaat, is dat geen probleem. Je komt ook bij haar een beetje thuis. Misschien thuiskomen in een ander leven, maar het voelt in ieder geval enorm vertrouwd.

5. Ongestoord zeuren

Lang in een auto zitten brengt vaak wat geklaag met zich mee. En nu je kinderen die rol niet op zich nemen (“Hoe ver nog?”) kan je nog eens lekker zelf zeuren. En dat mag, want je zusje kan wel wat van je verdragen. Nog eens klagen over hoe bemoederend jullie moeder was (“Neem zeker een jas mee, het is koud buiten! En een sjaaltje!”) om in leuke herinneringen terug te vallen; niets is leuker dan dat.

6. Je leert elkaar opnieuw kennen

Vroeger leefden jullie onder hetzelfde dak en praatten jullie voortdurend. Tegenwoordig is dat (spijtig genoeg) wel anders. Spendeer daarom wat tijd samen, om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Waarmee is ze zoal bezig? Hoe gaat het op haar werk? Welke hobby’s heeft ze nu precies? Heel verrassend soms.

roadtrip met je zus
Reageer op artikel:
6 redenen om een roadtrip met je zus te maken
Sluiten