Jill
Jill Thuis 13 sep 2019

8 romantische films op Netflix voor een heerlijke avond op de sofa

Bel je vriendinnen op want het is weer tijd voor een ouderwetse meidenavond. Een leuke romantische film, wijn, pizza en veel andere snacks is de formule voor de perfecte filmavond voor jou en je vriendinnen. En de kinderen? Daar mag papa voor zorgen.

Het aanbod op Netflix wordt steeds groter. Van ‘the Notebook’ tot ‘All the boys I’ve loved before’: Er zit altijd wel een geschikte romantische film bij als je zin hebt in een avondje onder een fleecedekentje op de sofa.

De leukste romantische films op Netflix

1. ‘About Time’

Deze film mag zeker niet ontbreken tijdens jullie meidenavond. Het verhaal gaat over Tim die ontdekt dat de mannen in zijn familie terug de tijd in kunnen reizen. Zo ontmoet hij op een avond uit Mary en valt hij gelijk voor haar. Om alles perfect te laten verlopen gaat hij een aantal keer terug de tijd in. Wat niet altijd goed gaat. Een Engelse komedie met een mooie boodschap.

2. ‘How To Lose a Guy in 10 Days’

De heerlijke feelgood film ‘How To Lose a Guy in 10 Days’ is een combinatie van humor en romantiek. Want een redacteur die op onderzoek uitgaat om te onderzoeken hoe je een man in 10 dagen kwijtraakt is nu eenmaal een recipe for disaster.

3. ‘Remember Me’

Bij een meidenavond hoort natuurlijk ook een tranentrekker. De jonge rebel Tyler wil, nadat hij na een vechtpartij is opgepakt, wraak nemen op de agent. Dit doet hij door te daten met zijn dochter Ally. Pak je zakdoekjes er maar bij want bij deze film hou je het niet droog.

4. ‘Friends With Benefits’

Deze film hebben we op de redactie al talloze keren bekeken, maar we krijgen er geen genoeg van. Na een paar rampzalige relaties spreken twee vrienden af om samen naar bed te gaan maar niet verliefd te worden op elkaar. De vraag is natuurlijk of dit wel goed gaat. Een heerlijke komedie met een beetje drama.

5. ‘The Lucky One’

Een mooi verhaal met Zac Efron in de hoofdrol. Wat wil je nog meer? De film ‘The Lucky One’ vertelt het verhaal over een oorlogsveteraan die op zoek gaat naar de dame op de foto van zijn collega die omkwam tijdens de oorlog in Irak. Deze film is trouwens gebaseerd op een boek van Nicholas Sparks, mocht je liever met een boek onder dat dekentje duiken.

6. ‘The Notebook’

De klassieker der klassiekers als het aankomt op romantische films. Het verhaal over de onmogelijke liefde tussen Noah en Allie kan je niet vaak genoeg gezien hebben. Door de oorlog en verschil in klassen raken de twee geliefden elkaar kwijt. Drama en tranen gegarandeerd.

7. ‘To All The Boys I’ve Loved Before’

Een heerlijke Netflix Original die je over en over kan kijken. Aan elke jongen waar Lara Jean ooit verliefd op is geweest heeft ze een brief geschreven. Het grote verschil met klassieke liefdesbrieven is dat ze de brieven nooit verstuurd. Maar dan ontdekt haar zusje de brieven en worden de brieven alsnog verstuurd. Een heerlijke zoetsappige film zonder na te denken.

8. ‘Love, Rosie’

‘Love, Rosie’ gaat over twee jeugdvrienden, Rosie en Alex, die na hun diploma Engeland willen inruilen voor Amerika. Alleen raakt Rosie na hun eindbal zwanger en gaat het plan niet meer door. Alex vertrekt wel, zonder dat hij weet van haar zwangerschap. Een verhaal over vriendschap en liefde, en hoe die na jaren stand kunnen houden.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
8 romantische films op Netflix voor een heerlijke avond op de sofa
Sluiten