Jill
Jill Uit 23 aug 2019

Deze romantische komedies leren je precies hoe (échte) liefde werkt

Iedere romantische komedie bevestigt wel een cliché over liefde, maar toch zijn ze heerlijk om naar te kijken. Sommige films gaan echter een stapje verder en leren je ook effectief iets over hoe liefde werkt.

‘My Best Friend’s Wedding’

Deze film uit de nineties gaat niet alleen over liefde, maar ook en in de eerste plaats over vriendschap. Julianne staat op het punt de bruiloft van haar beste vriend te verstoren, omdat ze er na jaren achter is gekomen dat ze verliefd is op hem. In plaats van voor zichzelf te kiezen, bedenkt ze net op tijd dat een beste vriend het meest waardevolle is dat er bestaat waardoor ze zijn geluk op de eerste plaats zet.

‘The Break-Up’

Een romantische komedie met Jennifer Aniston stelt niet snel teleur en ook deze film mag op je bucketlist staan. De realistische komedie gaat over een jaloers koppel dat diep van binnen weet niet voor elkaar bestemd te zijn. Een hilarische film vol ongemakkelijke momenten die toch ontzettend leerzaam is.

‘La La Land’

Hoewel ‘La La Land’ een musical is en dus technisch gezien geen romantische komedie, kan je er zeker levenslessen over liefde uithalen. De film gaat over een koppel dat gek op elkaar is, maar waarbij beiden hun eigen prioriteiten en dromen niet opzij willen zetten voor de liefde. Toch proberen ze er een middenweg in te vinden.

‘Friends With Benefits’

In dit rijtje kon de film ‘Friends With Benefits’ natuurlijk niet ontbreken. Een afspraak waar gevoelens uitgesloten worden? Daar moet je nooit aan beginnen en dat hebben Justin Timberlake en Mila Kunis aan jou bewezen.

‘How To Lose A Guy in 10 Days’

Dat liefde geen spelletjes is bewijst ook ‘How To Lose A Guy in 10 Days’. Een gelijkaardige weddenschap dat ze iemand verliefd kunnen laten worden op zich maakt alles net dat beetje ingewikkelder dan een doorsnee relatie.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze romantische komedies leren je precies hoe (échte) liefde werkt
Sluiten