Die ruzies over trage wifi zijn vanaf nu verleden tijd

‘Papààà, de wifi werkt niet!’

Thuis

Wanneer de wifi dienst weigert, mag papa het steevast oplossen. Of mama, als papa er niet is. Dankzij onze tips fiks je die wifi in een vingerknip. Én heb je geen last meer van je ruziënde kroost.

Weg met die microgolf!

Oké, we overdrijven lichtjes – je hoeft je dierbare microwave-dinners bij je favoriete serie echt niet op te geven. Maar wees je er wel van bewust dat die microgolfoven een mogelijke stoorzender is voor de wifi. Net als een babyfoon of draadloze speakers trouwens. Gebruik je ze niet op dit moment? Schakel ze dan even uit.

Less is more

Is het echt nodig dat je wasmachine aangesloten is op de wifi? Check welke toestellen in je huis onnodig aangesloten zijn (ovens, ijskasten, deurbellen, …), verwijder ze van je wifi-netwerk, en doe jezelf (en je internetslurpende kroost) een snellere verbinding cadeau. Hoe minder toestellen aangesloten zijn op je wifi, hoe sneller die draadloze verbindingen werkt.

Boost je wifi

Via de Telenet-app kun je perfect zien op welke plekken in huis de wifi zwak is. Ga naar een kamer waar je zeker goede wifi wil en check of je wifi-verbinding daar de gewenste sterkte heeft. Komt de wifi op bepaalde plekken niet sterk genoeg door? Dan suggereert de app om een wifi-booster te bestellen. Die zorgt ervoor dat je ook in een uithoek van je woning – kelder, zolder, speelkamer, … – supersnel internet krijgt.

Bye bye traag internet!

In samenwerking met Telenet