Jill
Jill Body & beauty 6 feb 2018

Schadelijke producten voor je gezicht

De laatste beauty trends, ben jij ervan op de hoogte? Wie heeft er nog geen kokos- of arganolie in huis gehaald? Toch is het niet altijd verstandig om een willekeurig recept op je gezicht te smeren. De onderstaande producten zijn allemaal schadelijke producten voor je gezicht.

1. Citroen

Citroen zou de verkleuringen in je gezicht tegengaan en je pukkeltjes uitdrogen. Maar doe dat toch maar niet. Je beschadigt namelijk de ‘zuurmantel’ van je huid. Dat is een belangrijke laag die ons beschermt tegen invloeden van buitenaf en ons helpt zweetmoleculen af te breken. Voor je huid kun je het best pH-neutrale producten gebruiken. Citroen heeft een te hoge pH waarde en is echt veel te zuur voor je gezicht.

Schadelijke producten voor je gezicht

2. Vaseline

Wie heeft het niet in huis? Vaseline doet wonderen bij kleine wondjes of schrale lippen, maar is niet geschikt voor de droge gezichtshuid. Dat komt omdat vaseline de huid te veel afsluit. Ja, je houdt misschien wat extra vocht vast, maar ook talg en vuil. Gebruik liever een speciale moisturizer.

3. Tandpasta

Wie kent deze tip niet? ‘Heb je een puistje? Smeer er dan ‘s avonds wat tandpasta op en je bent in geen tijd van je probleem af.’ Dat klopt toch niet helemaal. Tandpasta droogt het puistje misschien uit, maar menthol en fluoride beschadigen de huid eromheen behoorlijk. Soms vertoont de huid zelfs overeenkomsten met brandwondjes, die pas na lange tijd weer wegtrekken. Ouch!

Schadelijke producten voor je gezicht

4. Suiker

Op internet staan veel recepten voor DIY-scrubs. Veel daarvan bevatten het ingrediënt suiker, omdat dit zorgt voor een korrelig textuurtje. De korrels zouden helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en laten een ‘schone’ huid achter. Dat klinkt goed, maar de huid van je gezicht is er niet blij mee. De suikerkorrels zijn te grof om te scrubben en beschadigen het huidoppervlak. Als je dit te vaak doet, zie je sneller tekenen van huidveroudering.

5. Heet water

Een hete douche voelt zalig, maar doet geen goed voor de huid van je gelaat. Door het hete water verliest je huid veel vocht én worden de natuurlijke oliën weggespoeld. Door deze combinatie maakt je huid na afloop extra olie aan om de balans te herstellen. En dat leidt dan weer tot een gemengde huid met droge plekken.

6. Haarlak

Geloof het of niet, maar er zijn vrouwen die haarlak gebruiken om hun make-up te fixeren. Dit is uiteraard NIET de bedoeling. Niet alleen droogt haarlak je huid enorm uit, de fijne bestanddelen komen ook in je poriën terecht. In feite wordt je huid dus alleen maar vies en geïrriteerd. Probeer daarom ook altijd de haarlak uit je gezicht te houden wanneer je het over je haar sprayt.

Schadelijke producten voor je gezicht

7. Body Lotion

Ben jij ook verslaafd aan je bodylotion? Iedere vrouw weet dat moisturizen een must is, maar kom niet in de verleiding het heerlijk ruikende goedje op je gezicht te smeren. Veel bodylotions bevatten namelijk (te) veel parfum en niet de juiste bestandsdelen voor je gezicht. Je gezichtshuid vraagt gewoon om andere producten.

8.Baking Soda (zuiveringszout)

Net als citroen heeft zuiveringszout een sterk afwijkende pH waarde. Het gevolg? Je natuurlijke huidbarrière wordt dusdanig verstoord dat je huid moeite krijgt zichzelf te herstellen. Gebruik het product dus zeker niet als aftersun (ja, daarvan staan recepten online) of als gezichtsreiniger (ondanks dat een handjevol modellen en celebrities fan zijn).

9. Anti-bacteriële gel

Het klinkt misschien gek, maar sommige vrouwen smeren anti-bacteriële gel op een opkomend puistje. Zij gaan er namelijk van uit dat de gel bacteriën doodt en het puistje helpt uitdrogen. Aangezien puistjes in theorie kleine ontstekingen van de huid zijn klinkt dit logisch, maar je voelt ‘m al aankomen: doe het niet! De bestanddelen beschadigen je huidcellen in zo’n mate dat de cellen afsterven. En dan blijf jij achter met een dikke laag dode huidcellen, oftewel een ruwe huid.

Reageer op artikel:
Schadelijke producten voor je gezicht
Sluiten