Jill
Jill Body & beauty 11 apr 2018

Dankzij deze scheertips krijg je die goddelijk gladde benen

Geef maar toe: ook jij hebt al weleens alleen je enkels geschoren, omdat alleen dat stukje huid zichtbaar was onder je lange galajurk. Wanneer je dan wél de moeite hebt genomen om je benen volledig te scheren, voel je je achteraf een godin. Een godin met geweldig gladde benen. 

Ons rebelse jongere zusje NSMBL weet precies hoe je die glimmend gladde benen bereikt. Wij delen graag hun scheertips.

Scheertips voor glowy killer legs

Scrubben

Door te scrubben haal je eventuele ingegroeide haartjes en dode huidcellen weg. Bye bye, droge huid! Het allerbeste resultaat krijg je als je een dag van tevoren scrubt; doe het dus niet vlak voor je scheerbeurt.

Douche vs. bad

Scheren gaat beter in de douche dan in bad. Als je in de douche staat, zou je twee tot drie minuutjes moeten wachten voor je begint met scheren. Dit geeft de haartjes op je benen de tijd om water op te nemen, waardoor ze tot wel 60 procent dikker worden en je ze gemakkelijker wegscheert.

Wacht echter ook niet te lang; na 15 tot 20 minuten zwelt je huid op en kun je niet meer bij het begin van het haartje komen. Hierdoor heb je veel sneller last van stoppeltjes.

Strak trekken

Als je je huid tijdens het scheren voorzichtig strak trekt, krijg je een vlakker oppervlak en kun je gemakkelijker alle haartjes bereiken.

Deppen en naverzorging

Na het scheren spoel je je benen het best af met water. Dep ze dan zachtjes droog in plaats van ze ruw droog te schrobben. Natuurlijk eindig je met wat bodylotion of olie om je gladgeschoren beentjes te verwennen.

Gesneden?

Mocht je jezelf per ongeluk hebben gesneden tijdens het scheren, dan kun je er het best een wattenschijfje geweekt in ijskoud water op drukken. Zo stopt het bloeden het snelst en kalmeer je de huid.

Je benen scheren: het is een vak apart, maar deze scheertips helpen je zeker om een zijdezacht resultaat te behalen.

Reageer op artikel:
Dankzij deze scheertips krijg je die goddelijk gladde benen
Sluiten