Jill
Jill Thuis 3 apr 2019

5 momenten waarop schermtijd helemaal oké is

Voor je kinderen had, was je er rotsvast van overtuigd dat je geen scherm nodig zou hebben om je kind af te leiden. Maar nu puntje bij paaltje komt, komt een leuk filmpje of een spelletjes-app als geroepen. Zeker als je onderweg bent en niets anders bij de hand hebt. Bij onderstaande momenten moet je je dan ook niet schuldig voelen als je smartphone of tablet je reddende engel is.

1. Supermarktmonster

Gangpad 3. Je hebt de helft van de supermarkt overleefd ondanks de grijpgrage handen van de kleuter in je winkelkar. Maar dan komt gangpad 3, het gangpad waar diabetes geboren wordt. Voel je het monstertje in je (b)engeltje naar bovenkomen? Duw ‘m snel die smartphone in z’n handjes. Hé, heb je de nieuwste aflevering van ‘Paw Patrol’ al gezien?

2. Wachten op zus

Daar zit je dan door een half aangedampt raam naar je oudste spruit te kijken, terwijl die het beste van zichzelf geeft in de zwemles. Is jonger zusje of broertje het beu om iedere zaterdag samen met jou te wachten? Tablet to the rescue!

kind bijziend

3. Woelige achterbank

Zitten je kroost en jij binnenkort een uur op de trein omdat jullie voor een dagje strand gaan? Of trek je deze zomer via een lange autorit naar de Ardennen? Niemand gaat je vreemd aankijken als je dan een smartphone in de handen van je kind duwt. Enkele uren autorijden is immers al vermoeiend, doe dat met ruziënde kinderen op de achterbank en je vakantie begint alvast niet heel ontspannen.

4. Datenight … met drie

Gezellig uit eten gaan wordt bij veel ouders een uitdaging zodra ze geen oppas vinden, tenzij jouw lieverd zich keurig gedraagt (hoe zelfs?). Heb je een kleine Gordon Ramsay bij? Dan is een beetje afleiding van een toffe aflevering van de favoriete serie van je kind echt geen overbodige luxe. Je kleintje afgeleid, jij een glas wijn en je partner een frisse pint. Soms moet je niet moeilijk doen.

schermtijd oké

5. Enge wachtkamer

Moet je kind binnenkort naar de tandarts? Staat er een inenting bij de dokter gepland? Koppel dat nuttige (en enge) dan aan iets aangenaam voor je kind. Wat afleiding van een tof filmpje in de wachtzaal kan echt geen kwaad.

En mijn dataverbruik dan?

Heb je schrik dat je mobiele data te snel opgeraakt als je zoveel afleveringen streamt? Geen paniek: met WIGO van Telenet wordt de data die je aan Yelo Play, Play Sports, Whatsapp en Messenger besteedt, niet aangerekend. Die apps bieden meer dan genoeg entertainment om je kind af te leiden zodat jouw leven net iets makkelijker wordt.

Reageer op artikel:
5 momenten waarop schermtijd helemaal oké is
Sluiten