Knutseltijd: 5 keer schilderen met een twist

Kids

Wil je je kind eens geen verfborstel in de handen duwen of met zijn of haar vingers laten kliederen? Dan kun je een van volgende manieren om te schilderen met je kind proberen.

Sponzen

Door verf op een sponsje te spuiten krijgen de afdrukken die je op papier zet een leuke structuur. Tip: gebruik niet té veel verf, je kunt altijd nog wat nieuwe toevoegen. Maak jij een regenboog op je spons en daarna op je kunstwerk, of knip je eerst een hartje uit de spons om daarna te stempelen?

Touw of lint

Als je het niet erg vindt om wat verf op je eigen en de kleding van je kind te krijgen (en het weer is mooi genoeg om buiten te spelen), dan kun je een touw gebruiken om te schilderen. Vraag je kind eerste met welke drie kleuren hij of zij graag zou werken.

Dip daarna een touw in elke kleur. Nu is het aan je kleine Picasso; die mag de touwen op het canvas op de grond leggen. Toont je kind weinig interesse? Maak het dan leuker door met de touwen te gooien (op het papier welteverstaan).

Rollen

Touwen maken rechte lijnen, maar voorwerpen die kunnen rollen kunnen ook mooie gebogen lijnen maken. Of stippen. Neem daarom een tennisbal, een pingpongbal, een plastic paasei, … Even in verf doppen en de pret kan beginnen!

Rietjes

Je kent vast die blaaspennen van vroeger nog. Je kunt zelf een variant maken door een beetje water door de verf te mengen zodat die wat vloeibaarder wordt. Leg enkele druppeltjes verspreid over het papier en je kind kan nu door een rietje blazen om met het druppeltje een mooi schilderwerk te maken.

Bron: Handsonaswegrow Handsonaswegrow

Tip: gebruik de onderkant van een fles om bloemblaadjes te stempelen zodat je mooie bloemen krijgt aan de stengeltjes die je kind net geblazen heeft.

Oorstokjes, plastic servies, …

Wees zelf creatief. Heb je nog wat plastic servies over van het laatste kinderfeestje? Ideaal om als verfborstel te gebruiken. Heb je nog wat oorstokjes op overschot? Die dienen perfect als kwastje.