Janne
Janne Body & beauty 25 apr 2018

Behoefte aan (nóg) betere seks? Let eens op je ademhaling

Écht goede seks begint bij je ademhaling. Daar bewust op letten is dan ook een van de makkelijkste manieren om je avonturen in de slaapkamer naar een hoger niveau te tillen. 

Toegegeven: op je ademhaling letten tijdens de seks is makkelijker gezegd dan gedaan. Vijf tips om je daarbij te helpen.

Ga diep

En nee, dat gaat niet over wat je misschien denkt (you dirty mind!). Veel mensen ademen niet diep genoeg tijdens de seks, zeker niet wanneer een orgasme nabij is.

Zonde, want dan mis je het echte plezier: een heftiger en langer orgasme.

Gebruik je spieren

Wanneer je écht diep ademhaalt, voel je je bekkenbodemspieren werken. Laat net dat de spieren zijn die ritmisch samentrekken tijdens een orgasme en je dus dat fijne gevoel geven.

Nog een reden dus om goed op je ademhaling te letten! Extra tip: span je bekkenbodemspieren tijdens de seks aan, zodat je de penis van je partner beter voelt en je de wrijving vergroot.

Blijf rustig

Zit je vol stress? Dan is je vrijpartij waarschijnlijk kort en krachtig. Als je ontspannen bent daarentegen, ga je echt geníéten.

Zoals ademhalingsoefeningen je rustig maken tijdens yoga, kunnen ze dat ook tijdens een vrijpartij. Diep ademhalen helpt je om zélfs op je hoogtepunt te ontspannen.

Adem door je neus

Ook ademhalen door je neus kan zorgen voor extra fun tussen de lakens. Daardoor krijg je meer zuurstof binnen dan wanneer je door je mond ademt. Resultaat? Je ervaart een soort van natuurlijke high. Daarnaast zorgt ademhalen door de neus voor een andere balans in je romp en bekkenbodem.

Het is het fijnst om deze tip bij aanvang van jullie sexy time toe te passen, aangezien het gaandeweg steeds moeilijker wordt om bewust door je neus te ademen.

Oefenen je ademhaling!

Door in je eentje te oefenen met gefocust ademhalen, wordt het tijdens de seks straks een eitje. Adem goed in door je neus om beter in te slapen en train je bekkenbodem door je spieren aan te spannen en weer los te laten. Op lange termijn zal elke aanraking veel beter voelen.

Reageer op artikel:
Behoefte aan (nóg) betere seks? Let eens op je ademhaling
Sluiten