Jill
Jill Body & beauty 8 jan 2019

Zoveel seks heb je nodig om gezond te blijven (volgens onderzoek van Harvard)

Stomende seks, de liefde bedrijven, een potje rampatampen of hoe je het ook wilt noemen: er is veel discussie of het je gezondheid al dan niet beïnvloedt. Uit onderzoek van Harvard blijkt dat het je gezondheid wel degelijk stimuleert.

Dat betekent overigens uiteraard niet dat je ongezond bent als je niet (vaak) seksueel actief bent.

Harvard: seks is belangrijk voor je gezondheid

Het Amerikaanse Harvard (Harvard Medical School) onderzocht onlangs het verband tussen seks en algemene gezondheid. Hun conclusie was dat seks je metabolisme op gang brengt en je immuunsysteem een boost geeft.

seks goed voor je gezondheid

Seks om hartziekten tegen te gaan

Als je op frequente basis seks hebt, blijkt zelfs de kans op hartziekten te verkleinen. Zo bleek bijvoorbeeld uit het Massachusetts Male Aging Study dat mannen die een keer per maand of minder seks hadden 50 procent meer risico liepen om een hartziekte te ontwikkelen, in vergelijking met mannen die twee of meer per week een orgasme kregen.

Seks om slimmer te worden

Uit recenter onderzoek blijkt ook dat je cognitieve functies beter worden: je geheugen en uitvoerende functies worden sterker en verbaal gezien ben je vlotter. Dat geldt zowel bij vrouwen als mannen.

seks goed voor je gezondheid

Plan een potje seks in de ‘healhty to-do list’

Hoeveel meer redenen om meer tussen de lakens te duiken moeten we je nog geven? Een partijtje vrijen is dus even gezond en belangrijk voor een lang leven als je wekelijks geplande work-outs, gezonde ontbijtjes en je meditaties. Zet ‘m dus maar op je lijst met goede voornemens.

Lees ook: Goede seks in een veilige relatie is niet altijd vanzelfsprekend

Reageer op artikel:
Zoveel seks heb je nodig om gezond te blijven (volgens onderzoek van Harvard)
Sluiten