Jill
Jill Uit 28 sep 2018

De waarheid over seks in films – spoiler: het lijkt in niets op échte seks

Als je films moet geloven, is seks immer erotisch, gemakkelijk en ‘perfect’. Maar … seks in films is in niets te vergelijken met seks in het echte leven. Het gaat er nooit zo vlekkeloos aan toe, letterlijk en figuurlijk.

De eerste keer is niet (altijd) perfect

Laat je niet voor de gek houden wanneer Hannah’s eerste keer seks perfect is. Hannah is een actrice. En die doen ook maar alsof. In het echt is die eerste keer verre van perfect. Je hebt pijn en/of het voelt ongelooflijk awkward – want ja, je doet ook maar wat en hebt geen idee waar je mee bezig bent.

Elkaar de kleren van het lijf rukken gaat niet altijd even soepel

Over Hannah gesproken: je blinkt een keer met je ogen en haar kleren zijn uit. Niks geen gedoe met die haakjes van je beha of onhandige broeksriemen. Seks in films is easy peasy, maar in het echt val je wel eens op je gezicht omdat je verstrikt geraakt in die strakke skinny jeans.

Niet iedereen komt klaar

Los van het feit dat de kans klein is dat jij en je sekspartner tegelijk klaarkomen, is het überhaupt de vraag óf je kunt klaarkomen. Het is niet voor iedereen mogelijk, ook al laten films je soms iets anders geloven.

Je zult toch echt sperma moeten opvangen

Hoe geweldig dat seksende personages achteraf nooit sperma moeten opvangen. Helaas leven de mensen in de echte wereld niet in dit sprookje en moet je toch echt even wat tissues halen of een handdoekje onder je billen leggen. Of gebruik een condoom, dat is altijd een verstandig idee.

Niet alles werkt

Bij seks in films kunnen alle standjes, doet er niets pijn, is niks moeilijk of zwaar. Reality check: soms komt er nu eenmaal wat gestuntel bij kijken. Je neemt een onhandige positie in, laat een vaginale scheet of je voelt de kramp in je benen schieten net wanneer het zo lekker gaat.

Orale seks vindt meestal niet onder de dekens plaats

Orale seks onder de dekens is een simpel trucje om de P en de V niet te tonen in de film, maar realistisch is het niet. Misschien vind je het fijn om warm onder de dekens te liggen, maar ademhalingsproblemen moet je er dan ook bij nemen.

Aanwijzingen zijn welkom

In films lijkt het vaak alsof mensen elkaar sekswise compleet aanvoelen – of ze zijn gewoon snel tevreden. Normaal gesproken is het echter wel fijn om te com-mu-ni-ce-ren. Praten met die mond, in plaats van ‘m alleen maar om die courgette te zetten.

Wat vindt iemand lekker? Wat doe je goed en wat kan beter? Wat wil de ander graag een keer doen? Als je niet praat, weet je het niet en dat geldt voor beide partijen.

En dan hebben we het nog niet gehad over kinderen die de kamer binnenlopen tijdens jullie sexy time.

Reageer op artikel:
De waarheid over seks in films – spoiler: het lijkt in niets op échte seks
Sluiten