Jill
Jill Body & beauty 31 mei 2019

Sekspraat: word je sneller zwanger bij een goede nachtrust?

Seks, seks, seks. Er is al veel onderzoek naar gedaan en dat lovemaking goed voor je is staat vast. Maar je bed dient niet alleen om te vrijen, je slaap er ook in. Maar is er ook een verband tussen een goede nachtrust en je kans om zwanger te worden na seks?

Hoger libido

Eerder bleek al dat seks en dan vooral een orgasme ervoor zorgt dat je beter slaapt. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine blijkt ook het tegenovergestelde: een goede nachtrust verhoogt je libido. Vrouwen die een extra uur sliepen, hadden een verhoging van 14 procent in hun seksuele activiteiten. Goed slapen betekent meer zin in seks en seks betekent dan weer goed slapen.

boost je libido

Sneller zwanger worden

Ook voor vrouwen die zwanger willen worden, is de combinatie slaap en seks belangrijker dan oorspronkelijk gedacht werd. Dat blijkt eveneens uit eerdergenoemde studie. Door voldoende nachtrust blijft het testosteronniveau bij mannen gezonder. Daardoor produceren ze meer sperma wat op zijn beurt natuurlijk de kans op een zwangerschap vergroot. Misschien laat je je man beter maar eens een nachtje doorslapen in plaats van zijn volledige aandacht op te eisen.

Lees ook:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Sekspraat: word je sneller zwanger bij een goede nachtrust?
Sluiten