Plezant op restaurant #1: Sensunik in Antwerpen, een Parijse bistro mét speelzolder

Uit

Een goed glas rode wijn, een fris slaatje of een flinke steak: er gaat weinig boven de Frans-Belgische keuken. Dat zijn vaak eerder klassieke restaurants waar je kroost zich in stilte bezig moet houden, maar daar doen ze bij Sensunik niet aan mee. De Parijse bistro heeft de volledige bovenverdieping speciaal ingericht als speelzolder.

Sensunik

Wil je je kinderen meenemen op restaurant, maar ook een romantische avond met je man? Bij Sensunik hoef je niet te kiezen. Het Antwerpse restaurant bestaat al sinds 1986 en al snel werd het (vooral) bekend om de bovenverdieping, waar de toenmalige eigenaar een speelzolder inrichtte toen hij zelf vader werd.

Die speelzolder ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. De zolderkamer katapulteert je kinderen terug in de tijd en laat hen kennismaken met jouw oude speelgoed. Denk: een sjoelbak, een winkeltje, een poppenkast en een oude gitaar. Bovendien zijn er animatoren die een oogje in het zeil houden en is er af en toe zelfs een kinderdisco.

Een restaurant voor volwassenen waar je kinderen dus ook graag over de vloer komen. Kan het nog beter? Ja, want de menukaart is ook helemaal kindvriendelijk zonder dat jouw bord moet inboeten op kwaliteit.

Spek voor ieders bek

Terwijl jij geniet van alles wat de Frans-Belgische keuken je te bieden heeft (garnaalkroketten, tongrolletjes, biefstuk, een koninginnehapje, café glacé, dame blanche!), kunnen je kinderen à la carte eten of een menu uitkiezen. Als ze voor het menu gaan kun je zelfs kiezen of ze bij jou aan tafel zitten of boven eten bij de speelhoek.

Sensunik is dus een restaurant waar élke generatie met plezier gaat eten. Benieuwd geworden (of ineens razend veel zin in een steak archiduc)? Van woensdag tot zondag kun je er zelf een tafeltje reserveren.

Sensunik

Molenstraat 69
2018 Antwerpen