Jill
Jill Uit 28 jun 2019

‘Sex and the City’ krijgt een vervolgserie en dit is alles wat erover bekend is

Klaar voor wat goed nieuws? Het lijkt erop dat ‘Sex and the City’ een vervolgserie krijgt. Wie vreest voor een nog meer uitgemolken versie dan de derde film kan op beide oren slapen: het zou gaan om een hele nieuwe verhaallijn met nieuwe personages.

Schrijfster Candice Bushnell heeft immers een nieuwe roman geschreven, genaamd ‘Is There Still Sex in the City?’ Die werd al snel opgepikt door Paramount Television en Anonymous Content. Plan die vriendinnenavond dus maar in, want dit gaan jullie natúúrlijk samen kijken.

Nieuwe serie van ‘Sex and the City’

De nieuwe Sex and the City serie gaat er dus officieel komen, maar het gaat er wel iets anders uitzien. Candice neemt de rol van executive producer op zich voor de serie en ze schrijft het script. Maar goed, we willen natuurlijk weten wat de insteek van de serie zelf gaat zijn.

De serie volgt het leven van nieuwe New Yorkse vrouwen op dezelfde manier als in de eerste seizoenen van je geliefde tv-serie. Denk dus aan liefde, vriendschappen, huwelijk, fashion en uiteraard seks. Het grote verschil met de voorgaande seizoenen en films is echter dat de hoofdrolspeelsters vrouwen rond de vijftig en zestig jaar zijn.

De serie is officieel bevestigd, maar er is nog geen groenlicht gegeven om te beginnen met filmen. Helaas zal niemand van de originele cast terugkomen, maar dat mag de pret niet drukken.

Is There Still Sex in the City?

Nicole Clemens van Paramount TV vertelt in Deadline: “Het originele boek en de serie waren baanbrekend voor een hele generatie vrouwen. We zijn enorm blij om het verhaal voort te kunnen zetten met de ondergerepresenteerde visie van vrouwen rond de vijftig. En om de vraag te beantwoorden: ‘Ja! Er is meer seks in de stad!'”

Ook Sex and the City schrijfster Candice is natuurlijk enthousiast over de serie. Ze zegt: “Vroeger was het niet zoals nu. Toen betekende vijftig jaar worden het begin van je pensioen – minder werken, meer tijd aan je hobby’s besteden en meer tijd met je vrienden spenderen. Kortweg gezegd was het niet normaal dat de groep vanaf vijftig jaar echt veel deed in een dag. Ze worden niet verwacht te sporten, naar een ander land te verhuizen, casual seks te hebben met vreemden, … Maar dit is precies het leven van veel vrouwen rond de vijftig en ik kijk ernaar uit om die fantastische periode te laten zien op het scherm.”

Wij zijn alvast benieuwd of er even veel lessen in de nieuwe serie zitten als in de originele.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
‘Sex and the City’ krijgt een vervolgserie en dit is alles wat erover bekend is
Sluiten