Paulien
Paulien Uit 30 jul 2019

Sfinks Mixed: een festival waar zelfs de allerkleinsten zich rot amuseren

Afgelopen weekend was het Sfinks Mixed, een leuk gratis festival in Boechout waar zowel peuters als gepensioneerden zich helemaal kunnen laten gaan. Maar wat kan je kind daar dan een hele dag doen? Wel, wij haalden het kind in ons naar boven en gingen een hele dag spelen in Kidz Village op Sfinks Mixed.

Maak je eigen muziekinstrument

We beginnen onze dag door een muziekinstrument te knutselen van gerecycleerd materiaal, zoals dopjes, touwtjes en brandhout. Daarbij worden we geholpen door echte cowboys. Als jij met je kleintje volgend jaar gaat knutselen, dan stellen we voor dat je voor de rustgevende regenpijp gaat en niet voor de oorverdovende klepper. Graag gedaan!

Sfinks Mixed

Voorlezen op een nieuwe manier

In een hoekje van de festivalweide, vonden we een klein tentje. Daar werden heel de namiddag voorleessessies georganiseerd. En wij konden wel wat rust gebruiken na het geklepper en gerammel in de muziektent.

Wereldse workshops

In een andere tent werden heel de dag coole muziekworkshops gegeven. Zo kon je er leren buikdansen of al je frustraties eruit slaan tijdens de Senegalese percussieles. Je rot amuseren en bijleren over andere culturen? Beter wordt het niet.

Lekker stempelen

Na zo’n zware activiteit, vonden wij het weer tijd voor wat rust. En dat ging perfect in de stempeltent. Op een lapje stof mochten de kinderen zich uitleven met zelfgemaakte aardappelstempels. Move over, Karl Lagerfeld!

Springen maar!

Op Sfinks stond ook een gigantisch springkastelen parcours, met obstakels en bobbels te over! Hier konden we ons nog een laatste keer volledig afmatten.

Voor het goede doel

In de Kidz Village stonden een heleboel vrijwilligers paraat om kinderen om te toveren tot tijger, prinses, clown, … Maar ook op de culturele markt kan je je mooi laten maken. Daar vonden we namelijk het standje van ‘Grenzeloos milieu‘. Zij zetten zich in voor een betere opvoeding, gelijke rechten en een beter milieu in Indonesië. Je kleintje kan er een cool gekleurd vlechtje laten zetten of een stoere henna tattoo uitkiezen. En niets houdt je tegen om zelf ook iets te kiezen.

Je vindt de vrijwilligers van Grenzeloos milieu ook nog terug op Dranouter, Folk Ham en Boombal.

Helemaal warm geworden om ook een dagje te gaan spelen op Sfinks? Het is jammer genoeg nog een jaar wachten op de volgende editie, maar schrijf het zeker in je agenda! In mei kan je alvast opwarmen op Sfinks Mundial!

Liever plezant op restaurant? Dat gaat ook!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Sfinks Mixed: een festival waar zelfs de allerkleinsten zich rot amuseren
Sluiten